Citroën

Som en del af den gigantiske PSA Peugeot Citroën Group, producerer Citroën franske biler med både god stil og høj komfort. Ved de fleste Citroën modeller får du god værdi for pengene, takket være de økonomiske motorer samt store mængder af standardudstyr.

Citroën modeller

På udkig efter en Citroën kampagne?


Hvis du er på udkig efter en bil med ekstra meget udstyr, så kan du roligt kigge nærmere på Citroëns kampagnebiler. Citroën har flere gange om året kampagne på deres mest populære biler, hvor du får ekstraudstyr til en værdi af flere 1.000 kroner med uden merpris. Dog har Citroën en tendens til at lave de samme kampagner på de samme biler, men hvor det eneste der er anderledes er kampagnens navn.

I foråret 2017 kørte Citroën f.eks. kampagnen EXTRAVAGANZA, som i starten af juni blev erstattet af kampagnen FUNKY. Samme biler. Samme udstyr. Nyt kampagnenavn. Hos AutoOffer gør vi alt hvad vi kan for at holde Citroëns kampagnebiler opdateret med de nye kampagnenavne, men da Citroëns kampagnenavne ændre sig flere gange årligt kan gamle kampagnenavne forekomme på hjemmesiden. Hvis der derfor er en Citroën kampagne som du ikke kan finde, så skal du endelig bare skrive en e-mail til os på kontakt@autooffer.dk.


Citroën PureTech - Engine of the year


Hvis du er på udkig efter en ny Citroën med benzin motor, får du deres PureTech motor som tilbage i 2015 blev kåret til ”Engine of the year” inden for dens kategori. Det gælder både deres PureTech 110 og deres PureTech 130 motorer, som begge hører til deres nyeste serie af benzinmotorer.

Men hvad er så specielt ved disse PureTech-motorer?
Det som gør PureTech motoren helt speciel i forhold til den forrige generation af benzin motorer, er dens brændstofforbrug. PureTech motorerne har nemlig et brændstofforbrug, der er cirka 25% mindre end den forrige generations. Og ikke nok med det, så udleder de faktisk også mindre Co2.


Citroën BlueHDI – Banebrydende teknologi


Det er ikke kun Citroëns PureTech benzinmotorer som har en lav CO2-udledning, også deres nye BlueHDI Dieselmotorer kan bryste sig af at have et lavt brændstofforbrug samt lav udledning af skadelige CO2 gasser. Den lave CO2-udledning er takket være PSA’s fantastisk SCR-katalysator, som sidder foran dieselmotorens partikelfilter. SCR katalysatoren omdanner motorens skadelige gasser til vanddamp og kvælstof ved brug af tilsætningsstoffet AdBlue. De skadelige gasser bliver omdannet hurtigere end nogle andre systemer på markedet.

Den mest populære af Citroëns BlueHDI dieselmotor er deres BlueHDI 100 som blandt andet fås i den nye Citroën C3 og den populære Citroën Cactus.


Citroën logo og historie


Citroën er grundlagt i 1919 af den franske ingeniør André Citroën, som firmaet også er opkaldt efter. André Citroën havde tidligere arbejdet meget med teknologi og fandt inspiration til hans logo i to skråtstillet tandhjul som bruges i gearkasser.

André Citroëns innovative tankegang var med til at gøre Citroën til et helt særligt bilmærke, som blandt andet var de første der lavede fulde bilkarosserier i stål samt muliggjorde masseproduktionen af forhjulstræk. I 1955 overraskede Citroën igen med introduktionen af modellen DS, som var verdens første bil med et hydropneumatisk affjedringssystem med både power-steering og power-break, som i dag er gået hen og blevet ikonisk. DS er senere blevet et selvstændigt mærke, som dog stadig benytter Citroëns banebrydende motorer.

I 1974 faldt bilsalget så drastisk at Citroën gik konkurs, og af frygt for at arbejdsløsheden i Frankrig skulle stige arrangerede regeringen at Citroën og det franske mærke Peugeot skulle fusionere, hvilket resulterede i det vi i dag kender som PSA Group.

I slutningen af 1925 var Citroën et af de mest solgte mærker på det danske marked, og I dag kan du finde en Citroën forhandler i alle større områder og byer - fra Citroën Østerbro til Citroën Frederikshavn.