Dacia

Som en del af franske Renault Group, benytter Dacia den samme dokumenterede teknologi samt reservedele som Renault gør, hvilket sikrer at deres biler er pålidelige, robuste og til at betale. I en Dacia får du stor rummelighed samt kvalitet til en fuldstændig fantastisk pris.

Dacia modeller

Dacia bil historie


Rumænske Dacia blev grundlagt i 1966 og i 1968 stod deres produktionsfabrik ”Mioveni Car Plant” færdigt. Efterfølgende underskrev den Romanske stat en licens med Franske Renault og fabrikken begyndte at producere den første Dacia 1100 model efterfulgt af modellen Dacia 1300, som begge var lavet på baggrund af Renault licensen. I 1999 blev Dacia officielt en del af Renault Group, hvilket skulle gøre den Romanske produktionsfabrik til Renaults hovedsæde for biludvikling. Dacia kunne herefter også drage nytte af Renaults mange års erfaring med bilproduktion og hvis du derfor f.eks. køber en ny Dacia Stepway får du en bil som er baseret på Renaults teknologi.

Dacia forlod det danske marked i 1980’erne efter der havde været nogle kvalitetsproblemer, men kom stærkt igen i 2013 med introduktionen af den populære Dacia 7 personers Lodgy efterfulgt af Dacia Sandero og Dacia Logan mcv. Dacia er i dag kendt for at være Renaults discount mærke hvor du får en stor bil til en lille bils pris.


Dacia priser med stor rummelighed


Da Dacia blev introduceret i Danmark tilbage i 2013 skabte deres lave priser meget omtale i medierne med overskrifter som ”Biler til fattigrøve” og ”Familiebiler 100.000 kr. billigere end konkurrenten”. Dacia blev hurtigt et interessant mærke blandt børnefamilier, som gerne ville have en ny bil med meget plads, men som førhen ikke havde haft råd til det. Deres første Dacia bil – Dacia Lodgy – blev derfor med det samme et hit blandt de mindre børnefamilier da de her fik en ny bil til cirka 130.000 DKK med plads i bagagerummet til en klapvogn uden at den skulle foldes sammen.


Dacia Duster følger med SUV trenden


Dacia priser er kendt for at være billige, men en Dacia bil er derfor ikke nødvendigvis en kedelig bil. Den øgede interesse i større biler i Danmark generelt har nemlig vist sig i interessen for Dacia Duster. Den nye Dacia Duster SUV er nemlig blevet en populær bil fordi man sidder højt oppe og den er let at komme ind og ud af.