3 ting du skal huske at gøre inden kør-selv ferien 

Vi nærmer os sommerferien med hastige skridt og for mange betyder det også at kør-selv ferien er lige rundt om hjørnet. Inden I pakker bilen og kører afsted sydpå, er det dog vigtigt, at I får styr på disse tre ting. 

Denne artikel er skrevet af AutoOffer til Lokalavisen.dk

 

Sørg for at din bil er køreklar                  

 

Intet sætter en dæmper på kør-selv ferien, som en sammenbrudt bil. Det er derfor vigtigt, at du inden afgang sikre dig, at din bil kan klare turen. Det kan du gøre ved at få lavet et service-tjek af den. Er du gør det selv typen, så viser AutoOffer dig her, hvordan du selv kan tjekke bilen.

 

Sådan tjekker du din bil                          

 

  • Tjek bilens lygter og medbring eventuelt ekstra pærer til turen.
  • Tjek bilens olie og sørg for at have ekstra olie med til turen. Det er vigtigt at have en dunk med olie i bilen, da en tur ned gennem Europa kan føre til et højere olieforbrug end normalt, og har du for lidt olie på bilen risikerer du skader på motoren.
  • Tjek sprinklervæsken og, ligesom med olien, så sørg for at have ekstra sprinklervæske med på turen.
  • Tjek klimaanlægget eller aircondition før I kører. Ved et almindeligt serviceprogram får du typisk ikke renset og tjekket din aircondition/klimaanlæg og er det et par år siden du sidst gav den en rens og et tjek, så vil det være en rigtig god idé at gøre det nu. Så er du i hvert fald sikker på, at den virker som den skal, når du rammer sydens sol.
  • Tjek i bilens instruktionsbog hvor meget du skal hæve dæktrykket. På en kør-selv-ferie er bilen pakket med alverdens ting og sager hvilket øger vægten, og det er derfor vigtigt at komme ekstra luft i dækkene for at kompensere for den øgede vægt. Mere vægt = højere dæktryk.

 

 

Sørg for at have disse ting i bilen

 

Navigation

Hvis du ikke har navigation i bilen, så vil vi råde dig til at købe en du kan montere i forruden. Med en navigation bliver det hele bare nemmere, og du slipper for store diskussioner med medpassageren om hvis skyld det var, at I missede den rigtige afkørsel.

 

Sikkerhedspakke: Advarselstrekant, sikkerhedsveste og førstehjælpekassen.

Skulle I komme ud for en ulykke hvor det bliver nødvendigt at opholde sig i nødsporet, så er det et lovkrav at I sætter en advarselstrekanten. Ud over det, så er det også et lovkrav i mange lande, at der skal være gule sikkerhedsveste til alle passagerer i bilen i tilfælde af, at I er nødt til at opholde jer i nødsporet. Og det er desuden altid en god idé at have en førstehjælpskasse med på turen.

 

Solskærme til bagruderne

Det er en lang tur ned gennem Europa, og det bliver først en rigtig lang tur hvis børnene på bagsædet ikke kan sove fordi den bagende sol står direkte ind af ruden. Derfor er det altid en god idé, at tage solskærme til bagruden med på turen.

 

Underholdning: Tablets med apps og film

Hvis du vil have ro på bagsædet, skal bilen være fyldt op med underholdning, der kan holde de små beskæftiget i flere timer og her er tablets en gave til kør-selv-ferien. Før I tager afsted, vil det være en god idé at overføre film og downloade apps og lydbøger ned på de forskellige tablets, men husk at medbringe høretelefoner til børnene så du ikke skal høre på Ramasjang podcasts hele vejen til Italien.

 

 

Sørg for at pakke let og klogt

 

Mens en sikkerhedspakke er et ”must-have” på kør-selv ferien, så er det dog vigtigt, at du ikke propper bilen med alt for mange unødvendige ting. Din bil har en naturlig begrænset plads, og hvis du overpakker din bil kan det have konsekvenser for brændstoføkonomien, din sikkerhed og ikke mindst komforten.

 

Som vi allerede har beskrevet, så er det vigtigt, at du kommer ekstra luft i bilens dæk for at kompenserer for bagagens vægt. Hvis du pakker din bil til bristepunktet og ikke sørger for at putte ekstra luft i dækkene risikere du nemlig, at bilens styreegenskaber samt brændstoføkonomi forværres markant.

Husk derfor at pakke let, og kun tage de mest nødvendige ting med så din bil ikke bliver unødvendigt tung, og så er det desuden vigtigt, at du pakker bilen klogt ved ikke at stable kufferter oven på hinanden. En høj mur af kufferter kan nemlig blokkere førerens udsyn og de kan flyve frem i kabinen ved hårde opbremsninger, hvilket kan have store konsekvenser for bilens passagerer.

 
 
 
 
 

Læs mere om