Ejerskifte: Populær app gør det nemmere at omregistrere bil

“Er det vigtigt at omregistrere bilen med det samme?” Det spørgsmål møder vi ofte i vores kundeservice, og til det kan vi kun svare “JA”. Det behøver dog hverken at være besværligt eller tidskrævende. Vi viser dig her hvordan du nemt omregistrerer din bil via appen “Ejerskifte”.

Derfor er det vigtigt at omregistrere en bil 

 

I alt sin enkelthed er det vigtigt at få omregistreret sin bil, i forbindelse med et salg, da det handler om hvem bilen tilhører, og hvem der har ansvaret, skulle der ske en ulykke eller lovovertrædelse.  

 

Der må ikke køre biler på de danske veje uden en forsikring, og det er derfor din (sælgers) forsikring, der dækker indtil ejerskiftet er gennemført. Det betyder blandt andet også, at det er dig, som sælger, der modtager bøden i din e-boks, hvis bilen fanges i en fartkontrol, og dig som sælger, der skal betale forsikring og vægtafgift på bilen.

 

Det er den nye ejers ansvar at få omregistreret bilen og mange er ikke klar over, at tidsfristen for ejerskiftet blev forkortet markant i starten af 2021. 

 

 

Lovændring pr. 1. januar 2021: Tidsfristen for ejerskifte forkortes

 

Tidligere havde den nye ejer af bilen tre uger til at få styr på omregistrering og forsikring, men fra 1. januar 2021 kortes den ned til blot fire hverdage. 

 

Hvad sker der hvis man ikke overholder tidsfristen?

Hvis den nye ejer af bilen ikke overholder tidsfristen, kan sælger afmelde bilen ved at kontakte Motorstyrelsen. Motorstyrelsen vil herefter efterlyse nummerpladerne og skulle den nye ejer bliver stoppet af politiet, vil pladerne på bilen blive inddraget, samtidig med at de modtager en bøde på 1.000 kr. for at køre i et ikke-indregistreret køretøj. 

 

De nye regler er dermed en fordel for sælger, da risikoen for en uberettiget forsikringssag eller bøde i overgangsperioden mindskes markant. 

 

AutoOffer anbefaler altid deres kunder at bilen omregistreres ved overdragelse, da der dermed er styr på alle formalier og handlen kan anses som værende lukket. Vi råder vores kunder til at downloade Motorstyrelsens app “Ejerskifte” så du kan klare omregistreringen på få minutter. Hvordan virker “Ejerskifte” appen? 

 

  1. Gå til App store eller Google Play og download appen “Ejerskifte”
  2. I appen logger du ind med dit NemID
  3. Sælger starter omregistreringen ved at vælge det køretøj, der skal omregistreres. 
  4. Når køretøjet er valgt dannes en 6-cifret kode som køber skal indtaster
  5. Når køber indtaster den 6-cifrede kode starter omregistreringen 
  6. Køber vælger sit forsikringsselskab og betaler ejerskiftegebyret på 340 kr. direkte i appen
  7. Køber af bilen er nu den registrerede ejer i Motorregistret og vil modtage en ny registreringsattest på bilen cirka en uge efter. 


Hent appen Ejerskifte i Appstore eller i Google Play

 

Er du på udkig efter en brugt bil?

 

Tag et kig på vores udvalg af brugte biler. AutoOffer er formidlere af købet og guider både sælger og køber nemt og sikkert gennem handlen - også når det kommer til omregistreringen. 

 

Vores kundesupport har åbent: 

Alle hverdage mellem kl. 10.00 - 18.00

Weekender og helligdage: Lukket 

 

Kontakt AutoOffer på: 

Telefon: 70 605 608

Email: kontakt@autooffer.dk