Aiways U6: Danmarks nye fuld elektrisk SUV

Den nye Aiways U6 er klar til at indtage det danske marked til sommer - en stor og rummelig SUV med et sportsligt design! Her er hvad vi ved om den kinesiske Aiways U6.

 © Image: Aiways

Aiways U6 - ny kinesisk elbilsmodel med fart på

 

Aiways er et relativt nyt bilmærke, som blev etableret i 2017 af to kinesiske entreprenører med dybe rødder i bilbranchen. I Danmark introducerede Aiways i 2021 deres første fuld elektriske model, Aiways U5, og hvis alt går efter planen, forventes deres nyeste skud på stammen at blive lanceret i år.

 

Ny Aiways U6 - design 

Den nye Aiways U6 går efter et mere sporty udtryk sammenlignet med forgængeren, Aiways U5, og den imponerer fra ALLE vinkler. Den har skarpe L-formede forlygter, der får den til at se ekstremt sporty og en smule ond ud. Under hver forlygte sidder de specialdesignede ventilationsåbninger, der sikrer optimal køling af bremsesystemet. Den har et tag, der er lavet udelukkende af glas, som går hele vejen fra fronten til bagenden af bilen, hvor den bliver afsluttet med en interegregret spoiler, der understøtter det sporty udtryk. Glastagets form giver bilen et coupe-lignende udtryk, og netop derfor bliver den nye Aiways U6 kategoriseret som værende en coupe-crossover. Netop bilens form kombineret med de smarte indfældelige dørhåndtag, som også ses på Tesla og IONIQ5, er med til at gøre bilen mere aerodynamisk - og når vi har med en elbil at gøre er det en god ting, da modstand har en afgørende effekt på rækkevidden. 

 

  © Image: Aiways

  © Image: Aiways

  

Den nye Aiways U6' wow-faktor fortsætter, når du træder ind i kabinen. Føreren af bilen bliver modtaget af et sporty multifunktionsrat, en gigantisk 14,6" skærm, der er placeret i midten af bilen, og et meget specielt gearskifte, placeret ved kørerens side, der er inspireret af gashåndtaget i luksusbåde. Det er et fint mix af funktionelle systemer, rene linjer og stilrene sporty detaljer. 

 

 

  

 

Aiways U6 specifikationer 

Det er ikke mange oplysninger, der indtil videre er kommet frem om den nye Aiways U6. Det vi ved er, at den bliver bygget på præcis den samme platform som forgængeren Aiways U5, nemlig deres MAS platform. MAS står for More Adaptable Structure og er en fleksibel platform, der danner udgangspunkt for alle Aiways biler uanset størrelse. Det gør produktionen af nye modeller enklere og billigere.

 

Da den nye Aiways U6 er bygget på samme platform som Aiways U5, vil batteriet ligge flat placeret i bunden af bilen. Bilen er udstyret med det intelligente køresystem AP4000, som er udviklet af Aiways, hvilket giver bilen 160kW og et maksimalt drejningsmoment på 315 Nm. Når det kommer til ydeevnen forventes det, at den nye Aiways U6 kan gå fra 0-100 km. på kun 7 sekunder, og den bliver udstyret med deres Ningde era CTP module-free batteriteknologi, der giver den en rækkevidde på op til 650 km. (NEDC). 

 

Mål og vægte Aiways U6 Specifikationer
Længde (mm) 4.805 mm.
Bredde (mm), uden sidespejle 1.880 mm.
Højde (mm), inkl. tagantenne 1.641 mm. 
Akselafstand 2.800 mm. 
Dækstørrelse 235/45 R21
Køreklar vægt 1.820 kg. 
Topfart km/t 160 
Maks. Drejningsmoment (Nm) 160 
Acceleration 0-100 km/t (sek.)
Rækkevidde (NEDC) (km 650 

Kilde: topelectricsuv.com   

Hvornår kommer Aiways U6 til Danmark?

Den flotte Aiways U6 fik sin debut på motorshowet "Auto Shanghai" i april 2021. Den kinesiske producent af bilmærket regnede med, at de kunne introducere deres nye debutant på det europæiske marked sidst i 2021. Sådan gik det dog desværre ikke. Grundet leveringsproblemer, som med så mange andre elbiler, blev introduktionen udskudt og som planen ser ud lige pt., får vi den nye Aiways U6 at se i Danmark i sommeren 2022.  

 

Hvad koster den nye Aiways U6?

Hvis den nye Aiways U6 kommer til at være lige så konkurrencedygtig på prisen som Aiways U5,  bliver den en seriøs konkurrent på elbilmarkedet. Aiways U5 starter fra 299.990 kr. og da de to biler er bygget på den samme platform, og på mange aspekter er ens, forventes det at prisen for den nye Aiways U6 kommer til at ligge tæt på prisen for en ny Aiways U5. Man vil ligesom med Aiways U5 højst sandsynligt få mulighed for enten at købe bilen eller privatlease bilen.

 

 


 

  

Hvor/Hvem producerer Aiways?

 

Her produceres Aiways elbilerne: 

Aiways elbiler produceres i byen Shangrao i Jiangxi provinsen på en nyopført højteknologisk fabrik, der muliggører produktionen af op til seks forskelligge bilmodeller ad gangen. Automatisering er i førersædet på fabrikken, og alene i svejseafdelingen er der over 400 robotter. Den automatiseret tilgang til arbejdsprocesserne muliggør en årlig kapacitet på 150.000 biler.

 

Her produceres Aiways batterierne: 

Aiways ejer deres egen batterifabrik i Changshu, hvor de ikke bare producerer batterier til deres egne modeller. De leverer også battericeller til andre større producenter. 

 

 

Hvem forhandler Aiways?

 

I marts 2021 landede Andersen Motors A/S import- og salgsaftalen med Aiways, og står i dag for salget af de kinesiske elbiler i Danmark. Fra 1. januar til 31. december 2021 blev der solgt 256 nye Aiways U5 biler i Danmark, og det bliver spændende at se udviklingen i salgstalene når den nye Aiways U6 kommer på markedet. Aiways planlægger hvert år at introducere én ny bilmodel på det europæiske marked.  

 

 

Hvor kan jeg prøve en Aiways?

Andersen Motors A/S har pt. elleve “Aiways-partnere” spredt ud over hele Danmark, hvor du har mulighed for at prøvekøre bilen. I Jylland kan du prøvekøre en ny Aiways elbil i Aalborg, Aarhus, Herning, Vejle og Esbjerg. Aiways partneren på fyn ligger placeret i Odense og bor du i det østlige Danmark kan du se bilerne i Sorø, Køge, Søborg, Frederikssund og på Amager. 

 

Alle 11 Aiways-partnere er også  autoriserede Suzuki forhandlere - og er det et tilfælde? Næppe. Andersen Motors A/S har nemlig siden 1996 stået for importen af Suzuki i Danmark.