Se AutoOffers biltest af en Skoda Citigo

I denne uge tester Sarah den nye Skoda Citigo 1,0 MPI. Tag med og se hvad folk som dig og os andre, der ikke er bileksperter, synes om den nye Skoda Citigo. Se biltesten længere nede.
Hvordan kører den?
Jeg kan godt lide at den er så nem at køre, altså den flyver bare afsted. Rattet er ikke særlig hårdt og den er ikke særlig hård at køre i. Den flyver jo nærmest i svingene. Den kunne dog godt trække lidt mere efter min mening, men den gør det godt i forhold til, at det er en lille bil.

Hvordan er bilen indvendig?
Jeg synes den er lidt old school indeni. Radioen ligner lidt noget der er 10 år gammelt, i forhold til at det er en ny bil, så kunne det godt have været lidt bedre.

Hvem kører Skoda Citigo?
Det er mest til en single kvinde, fordi der ikke er så meget plads til børn. Eller måske hvis man er alene mor med små børn. Men det er ikke en familiebil til far, mor og tre børn, det er den simpelthen for lille til.

Hvad er det bedste
Det bedste ved bilen er nok at den er så lille som den er, i og med at sådan nogle som mig er rigtig dårlig til at parkere normalt.

Hvad er det værste?
Det er nok udstyret indeni. Det er lidt gammeldag så det kunne godt have været lidt bedre.

Sarahs samlet vurdering:
Sarah giver Skoda Citigo 1,0 MPI: 3,5/5 stjerner.
Fordi den er god, den er lille, og det er en rigtig kvindebil. Men den kunne godt have været lidt hurtigere, altså motoren kunne godt have været lidt større synes jeg.
Hvad synes bileksperten om Skoda Citigo?

Bileksperten, Henrik Drebolt, er blogger på kuffertogkoerehandsker.dk og bilredaktør på Berlingske og BT

Stjerner: 2 ud af 5

Skoda Citigo er 100 pct. mekanisk identisk med Danmarks meste solgte bil i både 2013 og 2014 – Volkswagen Up. Og så er den tilmed billigere. Ideen med bilen er at skabe en lille bil til bykørsel, med et bagsæde der passer til børn og et bagagerum, der sluger fire fyldte Bilka-poser. Biler i mikrobilssegmenter egner sig ikke som familiebiler eller pendlerbiler, men til bykørsel og weekendbrug er de fremragende.

PLUS:
Kvalitet – Citigo er ligesom de identiske søstermodeller Seat Mii og Volkswagen Up skruet godt sammen med gedigen teknik, så der har ikke været noget bøvl med modellerne på den front.
Pris – Citigo er tilmed billigere end Volkswagen Up, og da de laves på samme fabrik, er der ingen grund til ikke at vælge Citigo, hvor du får mere udstyr til de samme penge.
Økonomisk – når først du er dus med den lille 1-liters benzinmotor, så kan du få den til at trille imponerende langt på literen.

MINUS:
Rustbeskyttelse – det ER en billig bil, så start med at få monteret ekstra inderskærme og få den rustbeskyttet, før den forlader fabrikken med kun et minimum af rustbeskyttelse.
Støj – den friske lille motor larmer godt til ved motorvejshastigheder, så køb ikke bilen, hvis du pendler +50 km på motorvej til og fra arbejde hver dag.
Alderen – Citigo blev introduceret i 2011, og alderen begynder langsomt at trykke, da nye stærke konkurrenter er kommet til.

Jeg ville vælge: En basisudgave med 60 hk og fem døre for maksimal praktisk anvendelighed.

Hovedkonkurrenter: Hyundai i10, Volkswagen Up, Opel Karl
 
 
 

Læs mere om