Se AutoOffers biltest af en Volvo XC90

I denne uge tester Janina og Uffe den gigantiske Volvo XC90, og som noget nyt kan du også læse hvad bileksperten, Henrik Drebolt, synes om den nye Volvo XC90. Se biltesten længere nede.
Hvad er jeres første indtryk?
”Det er virkelig en konge bil det her. Man føler sig nærmest royal. Det er virkelig luksus det her.” Siger Uffe.

Janina tilføjer ”Jeg synes at det at du er hævet godt over jordet giver et godt overblik, men det gør altså også at du lige skal orientere dig lidt ekstra.”

Hvem kører i en Volvo XC90?
”Det er jo kvalitet, den skriger jo af kvalitet, så den henvender sig mest til det kvalitetsbevidste publikum. Men det er også til børnefamilierne tænker jeg, for der er masser af plads. Der er seks sæder plus at man selvfølgelig også kan sidde i midten. Og er man færre end seks mennesker i familien, jamen så er der plads til barnevogne og weekendture, hvor du kan have en masse oppakning med uden besvær.” Forklarer Janina

Hvordan kører en Volvo XC90?
”Hold nu op, hold nu helt op! Den er lækker.” siger Uffe.

Janina giver Uffe ret og tilføjer at ”den er stabil. Man føler sig sikker på vejen. Det er meget behageligt at køre. Affjedringen er også rigtig god, man fornemmer ikke hvis man kører over bump.”

Hvad synes Uffe om Volvo XC90?
”Det bedste er helt klart størrelsen, den er jo kæmpe stor, man kan jo virkelig have hele familien med her. Det er jo en drømmebil til udflugter, til ture ud i det fri, ja den kan jo det hele.”

Uffe har aldrig oplevet at køre i så stor en bil før og han synes det var en stor oplevelse. Uffe giver derfor Volvo XC90: 5 ud af 5 stjerner

Hvad synes Janina om Volvo XC90?
”Det er ikke en bybil for den er hamrende svær at manøvrere og parkere, men til gengæld er den jo bare super lækker. Så når du vælger sådan en bil har du jo et behov for så stor en bil.”

Volvo XC90 har vundet Janinas hjerte og hun giver den derfor: 4,5 ud af 5 stjerner.


Hvad synes bileksperten om Volvo XC90?

Bileksperten, Henrik Drebolt, er blogger på kuffertogkoerehandsker.dk og bilredaktør på Berlingske og BT

Stjerner: 5 ud af 5

Volvo XC90 er en magtdemonstration af hvad svenske ingeniører kan præstere, med rigeligt af kinesisk kapital i ryggen (Volvo er ejet af kinesiske Geely). Den blev kåret som den mest sikre bil Euro NCAP (den europæiske sikkerheds-test organisation) nogensinde har testet. Læg dertil, at den som sin forgænger slipper afsted med at være en fuldfed syvpersoners SUV, men uden en smule af den negative miljø-svins-aura, der normalt hænger over de store SUVere. Den er underspillet og skandinavisk i sit udtryk, og med dens stærke sikkerhedshistorik, vil de fleste nikke anderkendende af den i trafikken, mens de mumler: ”Der kører en mor eller far, som går op i sine børns sikkerhed.

PLUS:
Plads – den er gigantisk indvendig og har rent faktisk plads til syv personer OG bagage
Brugerflade – kabinen er stilren og rolig med en trygfølsomskærm, der leder dig rundt i bilens systemer, som en iPad i hænderne på en syvårig.
Sikkerhed – du finder ikke en bil du heller vil køre galt i end den nye XC90.

MINUS:
Motor – den bundsolide nye 2,0-liters Volvo-motor dækker også hele XC90 programmet, men den kommer på arbejde og lyder lidt anstrengt i de kraftigste udgaver. Her ville en V6 have klædt Volvo XC90.
Pris – med en startpris på over 900.000 kr., er den nye Volvo XC90 den dyreste Volvo til dato.

Jeg ville vælge: D5 diesel med 225 hk – eller vente til Volvo lancerer en mindre motorversion.

Hovedkonkurrenter: Audi Q7, Mercedes GLE og BMW X5