Elbil: Så lang tid tager det at oplade en elektrisk bil

Det tager længere tid at oplade en elbil, end det gør at fylde brændstof på en almindelig bil, men præcis hvor lang tid det tager afhænger af, hvilken ladestander du bruger.

Offentlige opladere til elbil

 

I takt med elbilers stigende popularitet er der kommer flere og flere offentlige ladestandere i Danmark. Ladestanderne finder du bl.a. langs motorveje, ved supermarkeder og på parkeringspladser.

 

Der findes to forskellige slags offentlige ladestandere du kan bruge, nemlig; De normale ladestandere og hurtigladerne.

 

Offentlig hurtigladere

De offentlige hurtigladere står typisk langs motorvejen og på tankstationer, og er den hurtigste måde at få opladet de fleste batterier på. De bruges oftest af folk på farten, som har brug for en hurtig opladning, da laderne kan oplade din elbils batteri med 50 kW i timen, hvilket betyder at man vil kunne lade de fleste elbiler cirka 80% op på en halv time. 

 

Nogle elbilsproducenter advarer dog mod at bruge disse hurtigladere for tit, da de på længere sigt kan nedsætte batteriets levetid samt rækkevidden. Det er derfor en god idé også at bruge de normale offentlig ladestandere til at ”tanke” dit batteri op. 

 

Normale offentlig ladestandere

De helt normale offentlige ladestandere har typisk en ladeeffekt på 22 kW, hvilket betyder at de kan give din bils batteri 22 kW i timen. Disse ladestandere står typisk ved supermarkeder eller på offentlige parkeringspladser, hvor du parkerer din bil i længere tid. For hver time du har din elbil til opladning, kan du lade 100 kilometers kørsel. 

 

Hvis du synes at det er besværligt at benytte de offentlige ladestandere, kan du få installeret en ladestander hjemme i din carport, som du kan bruge som din primære ”tankstation”. 

  

elbil-opladning-autooffer.jpg

 

Hjemmeoplader til elbil

 

E.ON. og Clever er de to største udbydere af hjemmeopladere til din elbil. Gennem dem kan du få installeret en ladeboks hjemme i din carport, og det er en løsning som langt de fleste elbilsejere vælger at benytte sig af. 

 

Hjemmeopladerne kan fås med forskellig ladeeffekt, men oftest har de 3,7 kW eller 11 kW. Hvis du vælger en hjemmeoplader med 3,7 kW, vil du på en time kunne lade cirka 20 kilometers kørsel, hvorimod du med den noget kraftigere 11 kW’s lader, kan lade 50 kilometer på en time. 

 

Hvis du husker at sætte din elbil til opladning når du kommer hjem fra arbejde, vil du næste dag dermed have en fuldt opladt bil. 

 

 

Superoplader til elbil

 

Du har måske lagt mærke til, at der langs motorvejen er opsat Tesla-Superopladere, som er specielt beregnet til Tesla’er. Disse Superopladere har hele 120 kW hvilket resultere i, at en Tesla Model S på kun 30 minutter kan lade 200 kilometers kørsel.

 

Heldigvis er det ikke kun Tesla, som har glæde af Superladernes høje kW. København har i februar 2018 nemlig fået den første Superoplader med hele 150 kW, som kan lade 100 kilometers kørsel på kun otte minutter, men det er desværre ikke alle elbiler, som kan klare så hurtig en opladning. 

 

 

Find din nye elbil på AutoOffer.dk 

 

Hos AutoOffer har vi et stort udvalg af elbiler, hybridbiler samt plug-in hybridbiler og du kan se hele vores udvalg her: www.autooffer.dk

 

I tabellen nedenfor kan du se tre eksempler på  rene elbiler som du kan bestille på AutoOffer med rabat. 

 

Elbil Rækkevidde AutoOffer tilbudspris
Hyundai IONIQ 28 kWh batteri = 280 km. Se elbil priser her
Nissan LEAF 40 kWh batteri = 368 km. Se elbil priser her
Renault ZOE 22 kWh batteri = 240 km.
41 kWh batteri = 403 km.
Se elbil priser her

 

Hvis du er på udkig efter en plug-in hybrid i stedet? 

Så prøv at kig nærmere på de populære plug-in hybrider fra Kia, nemlig Kia Niro eller Kia Optima.