Fem trin du skal igennem, når du skal købe den første bil

At købe den første bil skal helst være en god oplevelse. Hvilken ny bil skal du vælge, hvordan får du råd til den, og hvor skal du købe den? Det er en spændende proces at købe ny bil, men det er en proces du skal lægge meget energi i, hvis du skal være sikker på, at den første bil nu også er den rigtige bil for dig. Hvis du følger disse fem trin når du skal købe den første bil, er du sikker på at du har taget de vigtigste elementer i købsprocessen med i dine overvejelser.

1. Lav et realistisk budget


Før du overhovedet begynder at tænke på hvad den første bil skal være, er det vigtigt, at du sætter dig ned og udarbejder et budget. Dit budget skal være baseret på dine udgifter og skal være så realistisk som overhovedet muligt. Kig på dine faste udgifter så som husleje og forsikringer, samt dine variable udgifter til mad, tøj og hvad der nu eller pryder din kontoudskrift hver måned. Når du har skabt dig et overblik over alle dine udgifter, ved du hvor mange penge du har tilovers hver måned. Dem kan du så bruge på at købe den første bil, men husk at det beløb skal dække både udbetaling, bilforsikring, service og benzin/diesel.

Udbetalingen på en ny bil er typisk 20 %, og da det er de færreste, der har mulighed for at smide hele beløbet på den første bil de køber, skal du også huske at tage de udgifter du får ved billånet med i dit budget. Bare rolig vi kommer til hvordan du sikrer dig den bedste finansiering på din nye bil længere nede.

Hvis du ikke har mulighed for at lægge de 20 % i udbetaling på en ny bil, kan du overveje at købe en brugt bil eller måske endda benytte dig af leasing. Hvis det er en billig familiebil du er på udkig efter, kan du læse mere om dine muligheder her.

2. Find den bil der opfylder dit reelle bilbehov


Nu har du et budget for hvor meget den første bil du køber må koste. Du kan nu begynde at se hvilke biler, indenfor dit prisleje selvfølgelig, der opfylder dine behov. Skal det være en pendlerbil, familiebil, ældrevenlig bil, hvor mange skal der være plads til og hvor langt skal den kunne køre på literen? Det er vigtigt at kigge på dine reelle behov til din nye bil, så du i research processen ikke lader dig forblinde af en bil fordi den er populær eller andet, da dine månedlige omkostninger typisk vil stige og dermed har du sprængt dit budget.

Hvis du ikke har så stort et kendskab til de forskellige mærker og modeller kan du sortere nye biler efter netop dine behov inklusiv pris her

3. Book en prøvetur


Det kan godt være at alle de ressourcer du har tilgængeligt online giver dig et godt billede af hvordan bilen er, men for det meste tager det udgangspunkt i en bileksperts vurdering, og giver dig reelt set ikke en fornemmelse af hvordan bilen egentlig er. Derfor er det vigtigt at du tager en prøvetur i den bil, eller biler, du synes opfylder dine behov så du får en fornemmelse af komforten, styreegenskaberne, støjniveauet, indretningen og om bilen overhovedet er noget for dig. Lad vær med at tro at en hurtig tur på fem minutter kan give dig et indtryk af hvordan bilen er. Sæt god tid af til prøveturen, mindst 30 minutter, og husk også at tage en tur på motorvejen så du kan se hvor meget den trækker.

Har du egentlig set at vi laver biltest hvor folk, der ikke er bileksperter, tester helt almindelige biler. Se for eksempel vores biltest af den billige Skoda Citigo her.

4. Find ud af hvordan du vil finansiere bilen


Det er en rigtig god idé at undersøge, hvordan du får den første bil finansieret, da du her kan spare rigtig mange penge. Det er derfor også vigtigt at du ikke siger ja til det første du bliver tilbudt. Undersøg dine muligheder ved at indhente forskellige finansieringstilbud fra både forhandlere og pengeinstitutter for derefter at kunne sammenlign dem. Du skal huske at kigge på hvor høj renten er, men lige så vigtigt, at kigge på de årlige omkostninger i procent, da de giver dig et overordnet billede af, hvor dyrt det egentlig bliver for dig at låne pengene.

Det kan godt være at renten er lav, men hvis lånet indebærer høje oprettelsesgebyrer, mange afgifter og gebyrer på lånet, bliver dine årlige omkostninger i procent tårnhøje. Du skal derfor huske at tage alle de udgifter, du får i forbindelse med lånet med i dine beregninger når du sammenligner de forskellige tilbud. Samtidig med det skal du også være opmærksom på at lånets løbetid, ikke er længere end den periode, du forventer at have bilen i.

5. Den første bil skal selvfølgelig købes til den bedste pris


Vi ved at du kommer til at lægge en masse energi i de første fire trin, men bare rolig, når du først er nået hertil vil det sværeste være overstået. Du tænker måske at du endnu en gang skal gribe knoglen og indhente tilbud for at sikre dig den bedste pris på den første bil, men det behøves du slet ikke. Du kan roligt læne dig tilbage i sofaen med din computer i skødet og bestille din nye bil online til markedets bedste pris. Her hos AutoOffer har vi nemlig allerede gjort det hårde arbejdet for dig og forhandlet prisen på din nye bil helt i bund og rabatten viser vi dig med det samme. Da det er den første bil du er ved at købe, gør vi det også nemmere for dig at få bilen, så du slipper for at tage bussen eller cyklen ud for at hente den, vi leverer nemlig din nye bil lige til hoveddøren.

Hvis du følger disse fem trin er du sikker på at den første bil du køber også er den rigtige for lige netop dig og ikke mindst din pengepung.

Vil du modtage flere hjælpsomme guides som denne, så skriv din email her
 
 
 
 
 

Læs mere om