Finanslov 2018: Bremsen er trukket på 100 % registreringsafgift

Regeringen fremlagde i går sit nye skatteudspil for Finansloven 2018, hvor de ønsker en fast registreringsafgift på 100 procent på alle biler. Men ved sættemødet tirsdag aften gjorde Dansk Folkeparti det klart, at de ikke godtager forslaget som det ser ud nu.

Regeringens forslag i modvind 

Regeringen fremlagde tirsdag d. 29 august deres skatteudspil for Finansloven 2018 hvor de skev:

 

”Det foreslås at afskaffe den høje registreringsafgiftssats og nedsætte den lave til 100 pct., således at der fremover er én registreringsafgiftssats på 100 pct. af bilens afgiftspligtige værdi” /Regeringen

 

Se hvad registreringsafgift 100% betyder

 

Læs mere ”Registreringsafgift nedsættelse – se priseksempler”

 

Regeringen har været fast besluttet på at få en hurtig afklaring på, hvad der skal ske med registreringsafgiften, da snakken om nedsættelser bremser bilsalget, og netop derfor afholdte de allerede tirsdag aften sættemøde med de andre partier. 

 

På sættemødet mødte Regeringens forslag dog stærk modstand fra Dansk Folkeparti, og bremsen er derfor blevet trukket på Regeringens plan.  

 

Dansk Folkeparti bakker ikke op om forslaget  

I stedet for at nedsætte registreringsafgiften endnu en gang, er Dansk Folkeparti mere interesseret i en komplet omlægning af den. De ønsker at man, i stedet for at beregne registreringsafgiften ud fra bilens beløb, beregner den ud fra bilens tekniske egenskaber som tilgodeser miljøet og bilens sikkerhed.

 

Læs mere omkring Dansk Folkepartis forslag

 

Dansk Folkeparti bakker derfor ikke op om Regeringens forslag, og har bedt Regeringen om at udtænke en ny plan hvor de tekniske egenskaber også spiller en rolle. Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup siger ifølge Ritzau:

 

”Vi har fokus på mindre forurening og mere tryghed i bilerne på vejene. Regeringens udspil er mere en afgiftslettelse, der ikke tager hensyn til de ting, der faktisk er vigtige for vores samfund” /Ritzau

 

Regeringen imødekommer gerne Dansk Folkeparti 

Regeringen er en mindretalsregering, og for at få et forslag om evt. nedsættelse af registreringsafgiften vedtaget, skal de have støtte fra andre partier. Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til at imødekomme de partier som ikke bakker op om Regeringens udspil. 

 

Ifølge Ritzau er Regeringen klar til at imødekomme Dansk Folkeparti, og Venstres Finansminister Kristian Jensen synes at sættemødet har været en god start: 

 

”Det har været en konstruktiv drøftelse. Det betyder ikke, at vi er enige. Vi skal have drøftet flere ting igennem, men vi er kommet godt i gang” /Ritzau

 

Der vil senere på ugen blive sat endnu et møde op og AutoOffer følger udviklingen nøje.

 

 

Vil du holdes opdateret på seneste nyt?

Så tilmeld dig AutoOffers nyhedsbrev hvor vi løbende informerer om hvad der sker med registreringsafgiften. Skriv din email nedenfor:  

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Læs mere om