Guide: Hvordan omregistrerer jeg en bil?

Når tusindevis af danskere hvert år står og skal enten sælge eller købe en brugt bil, er der mange, der stiller sig selv spørgsmålet; Hvordan omregistrerer jeg en bil? AutoOffer har af den grund udarbejdet en guide, der viser dig, hvordan du omregisterer din bil på to forskellige måder.

Når du har købt eller solgt din brugte bil, er det afgørende at handlen bliver registreret i motorregistret. Uden dette, har sælger intet bevis på, at en skade sket efter salgstidspunktet ikke er forårsaget af vedkommende selv. Ligeledes står køber uden bevis på, at bilen er solgt og personen dermed er den nye ejer af bilen. 


 

Guide: Hvordan omregistrerer jeg en bil på skat.dk

 

1) Udfyld en slutseddel:

Ved at udfylde en slutseddel inden du som sælger eller køber overdrager/modtager bilen, sikre du dig, at begge parter er indforstået med handlens omfang og hvad der evt. følger med. Denne slutseddel skal underskrives at både sælger og køber og fungerer som et bevis på, at handlen er accepteret af begge parter. 

 

2) Log-in på Skat’s hjemmeside og find motorregistret:

Når du har logget ind på Skat’s hjemmeside, finder du Motorregistret ved at klikke på “Motor og Motorregistret”. Derefter vælger du “Registrering og Privat ejer/Brugerskifte”, hvor du kan ændre oplysningerne om ejeren af den bestemte bil. 

 

3) Find den omtalte bil, og “lås bilen op”: 

Lokaliser den omtalte bil, og “lås bilen op” ved at bruge de 2 koder, der står på sælger’s registreringsattest. 1 Kode står typisk øverst på registreringsattesten mens Kode 2 typisk kan blive fundet lidt længere nede på siden. Når bilen er låst op, kan ejeren af bilen ændres. 

 

TIP: Inden du sætter din bil til salg skal du sikre dig at du har HELE registreringsattesten indeholdende både kode 1 eller 2. Har du den ikke skal du anmode om en ny registreringsattest på skat, hvilket kan tage op til 14 dage. 

 

4) Vælg et forsikringsselskab: 

Ifølge loven skal biler der kører på de danske veje, altid være forsikret med en ansvarsforsikring som minimum. Du skal derfor vælge en forsikring i den overgangsperiode der finder sted, indtil du får tegnet en rigtig forsikring. 

 

TIP: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på forsikring. Du kan derfor altid ændre dit valg af forsikring efter omregistreringen. 

 

5) Godkend ejerskiftet og betal et registreringsgebyr: 

 Når du er nået så langt, er det tid til at godkende ejerskiftet. Dette gør du ved at klikke “Godkend registrering” og derefter bliver du stillet videre til en side hvor du kan betale et registreringsgebyr. Dette gebyr ligger på 340 DKK og skal altid betales inden omregistreringen er endelig. 

 

6) Modtag kvittering

Nu er du færdig med at omregistrere bilen. Du modtager nu en kvittering på omregistreringen. Det er en god ide at gemme denne kvittering, så du altid har bevis på omregistreringen. Du modtager dernæst din registreringsattest i posten indenfor cirka 14 dage. 

 

Se også: Ønsker du hjælp med at sælge din bil?  Få en gratis salgsvurdering her 

 

 

Guide: Hvordan omregistrerer jeg en bil vha. ejerskifte app: 

 

Den klart nemmeste måde at omregistrere en bil på er ved at bruge Ejerskifte appen. Det er en meget intuitiv app og omregistreringen foretages hurtigere end på Skat’s egen hjemmeside. App’en kan downloades på App Store eller på Google Play og omregistreringen foretages vha. fem simple trin: 

 

  1. Udfyld en slutseddel
  2. Både sælger og køber downloader Ejerskifte app’en (gratis)
  3. Sælger logger ind med NemID, finder køretøjet og danner en kode til køber
  4. Køber indtaster koden fra sælger og vælger forsikringsselskab
  5. Køber betaler et omregistreringsgebyret. 

 

Omregistreringen er nu fortaget og både sælger og køber har fået en kvittering på omregistreringen i appen. 

 

Se også: AutoOffers udvalg af brugte biler - De sælges nysynet og med 1 års garantiforsikring

 


 

Ofte stillede spørgsmål vedr.: Hvordan omregistrerer jeg en bil? 

 

Omregistrering af bil uden registreringsattest?

Du kan ikke omregistrere en bil uden registreringsattesten. Du skal nemlig bruge kodedel 1 og kodedel 2 på registreringsattesten for at foretage ejerskiftet. 

 

Omregistrering af bil uden plader?

Det er desværre ikke muligt at omregistrere en bil uden plader. Hvis bilen ikke har nummerplader, betyder det at den ikke er indregistreret og dermed ikke har en registreringsattest.  Uden registreringsattesten kan man som sagt ikke omregistrere en bil. 

 

Omregistrering af bil ved dødsfald? 

Hvis ejeren af en bil afgår ved døden, er det efterkommeren, der står for at afmelde bilen. Dette gør sig dog ikke gældende hvis der inden dødsfaldet registreres en ny ejer af bilen eller hvis der på registreringsattesten er angivet flere ejere af bilen. 

 

Hvad gør man med omregistrering af bil forsikring?

Når du omregistreret din bil enten vha. Skat’s hjemmeside eller Ejerskifte app’en vil køber automatisk blive spurgt om hvilket forsikringsselskab man ønsker. Ved omregistreringen vil sælgers forsikring ligeledes blive afmeldt. 

 

Skal jeg have valgt- og indhentet tilbud fra forskellige forsikringsselskaber inden jeg omregistrerer min kommende bil?

Nej. Når du har omregistreret din bil og valgt et midlertidigt forsikringsselskab, kan du ringe rundt og indhente tilbud fra forskellige forsikringsudbydere og efterfølgende vælge den forsikring du ønsker. Du har 14 dage fra omregistreringen til at vælge forsikring. 

 

Omregistrering af bil pris 2020 / 2021?

Såfremt du som privat selv står for omregistreringen af den omtalte bil koster dette 340 DKK. Det kan være dyre hvis du får det gjort hos et motorcenter el. da de typisk tager et administrationsgebyr for ydelsen. 

 


 

Er du på udkig efter en ny bil? 

 

Om du leder efter splinterny- eller brugt bil, så er AutoOffer- Danmarks største online formidler af køb og salg af biler, det perfekte sted at søge hen!

 

Vores kundesupport har åbent: 

Alle hverdage mellem kl. 10.00 - 18.00

Weekender og Helligdage: Lukket 

 

Kontakt os på: 

Telefon: 70 605 608

Email: kontakt@autooffer.dk

 

 
 
 
 
 

Læs mere om