Hvad er forskellen på en hybrid- og en plug-in hybrid bil?

Fremtiden peger mod en verden med el-, hybrid- og plug-in hybridbiler, men hvad er egentlig forskellen på en hybrid og en plug-in hybrid?

Hybridbiler kan overordnet set deles op i to typer: Den almindelige hybrid (HEV) og den nye form for hybrid som kaldes Plug-In hybrid (PHEV).

 

Grundlæggende er den helt store forskel, at den almindelige hybrid ikke kan sættes til en stikkontakt, men det kan en plug-in hybrid derimod, deraf navnet. Men er der andre væsentlige forskelle ud over det åbenlyse? 

 

 

Hvad er en hybrid bil (HEV)?

 

En hybridbil, er for mange det første skridt væk fra en almindelig benzin- eller diesel bil. En hybridbil har nemlig en motor, der hovedsageligt bruger benzin som drivkraft, men den har også en elmotor. Brændstofmotoren bruges ved høje hastigheder, hvorimod elmotoren slås til ved lave hastigheder, f.eks. når du kører inde i byen.

 

Hvis du har brug for at accelerere bilen, slår den elmotoren fra og lader benzinmotoren tage over, så bilen får den ekstra kraft den har brug for. Det vil f.eks ske, når man bevæger sig fra bykørsel til motorvejskørsel. Om omstændighederne kræver, at bilen bruger dens benzin- eller elmotor, har bilen heldigvis helt selv styr på, og mens du kører lades elmotorens batteri.

 

Fakta: Når man bremser en hybridbil, bliver der foretaget en regenerativ “kinetisk” bremsning. Dette betyder, at kraften der dannes ved bremsningen, lagres som energi i batteriet og giver længere køretid.

 

Hvad er fordelene ved en hybridbil?

 • Forurener mindre end en bil, som kun kører på benzin eller diesel
 • Primær energikilde er benzin, derved kan man ikke løbe tør for strøm
 • Rækkevidden er 50 km. ved kørsel i byen, før at benzinmotoren tages i brug
 • Lav grøn ejerafgift

 

Ulemper ved en hybridbil?

 • Ingen mulighed for opladning af batteriet med ladekabel
 • Større fordele ved at skifte direkte til plug-in hybrid
 • El motorens primære brug er til korte ture hvor du må køre 60 km/t.
 • Benzin er den primære drivkraft - ikke el.

 

Mange vælger at købe en almindelig hybridbil, da den er mere miljøvenlig end en benzin/diesel bil, og fordi el er det nye sort inden for bilbranchen. Men hvis man hovedsageligt kører motorvej eller landevej vil din elmotor ikke blive brugt, og man kunne derfor lige så godt have købt en almindelig brændstofbil.  

 

Hybrid bil AutoOffer pris
Kia Niro Advance DCT 1.6 Benzin HEV 141HK SE TILBUDSPRIS
Toyota Yaris 1.5 100HK H1 SE TILBUDSPRIS
Suzuki Swift 1.0 Boosterjet Exclusive Hybrid SE TILBUDSPRIS
Hyundai IONIQ 1.6 Gdi Hybrid Premium DCT SE TILBUDSPRIS

 

Hvad er plug-in hybrid (PHEV)

 

En plug-in hybrid har ligesom den almindelige hybrid en elmotor samt en benzinmotor. Modsat hybridbilen får en plug-in dog sin primære drivkraft fra den elektriske motor. Dvs. at kørsel hovedsagligt foregår på strøm, og når batteriet er ved at være fladt, træder benzinmotoren til. Benzinmotoren hjælper dog ikke kun med at holde bilen kørende. Den er nemlig også med til at lade batteriet op, så bilen hurtigst muligt kan slå tilbage på strøm igen. 

 

Hvis dit batteri er lavt, kan du i stedet for at køre en tur med benzinmotoren slået til, også vælge at sætte et ladestik til bilen. Opladningstiden på en plug-in hybrid variere fra mærke til mærke og afhænger af, om du oplader bilen derhjemme eller på en offentlig ladestation. 

 

En plug-in hybrid er groft sagt en elbil, der har mulighed for at trække på brændstof til, at forlænge dens rækkevidde. Med en plug-in hybrid bil har du desuden mulighed for, at få installeret en ladestander hjemme i din garage, så du kan sætte bilen til ladning når du kommer hjem fra arbejde, og dermed have en fuldt opladet bil næste dag. 

 

Hvad er fordele ved plug-in hybrid?

 • Mulighed for opladning af batteriet med ladekabel
 • Du har en benzinmotor som kan træde til, hvis batteriet er afladet           
 • Kører op til 60 km før benzinmotoren går i gang
 • Lav grøn ejerafgift

 

Ulemper ved plug-in hybrid

 • 2 timer og 45 min. ladning ved en offentlig ladestation kan virke som lang tid for 58 km. rækkevidde, som det er tilfældet på en Kia Niro plug-in hybrid
 • Der er omkostninger forbundet med at få en ladestation installeret hjemme hos dig selv fra enten CLEVER eller E.ON.

 

Plug-in hybrid bil AutoOffer pris
Kia Niro Advance DCT 1.6 Benzin PHEV 141HK SE TILBUDSPRIS
Kia Optima 2.0 GDI Plug-in Hybrid AUT SE TILBUDSPRIS
Volvo V60 2.4 D6 220 4WD TWIN ENGINE R-DESIGN AUTO SE TILBUDSPRIS
Volvo XC90 2.0 T8 4WD EXCELLENCE AUTO SE TILBUDSPRIS

 

 

Kia Niro plug-in hybrid - Det bedste bud på en plug-in hybridbil?

 

Når det kommer til salg af plug-in hybridbiler i Danmark er det svært at komme uden om Kia. Kia solgte nemlig i 2017 hele 614 plug-in hybrid personbiler, hvilket gav dem en markedsandel på cirka 33 procent, og de brager stadig afsted.

 

Kia har to plug-in hybrid biler på markedet; Kia Niro PHEV og Kia Optima PHEV, hvor især den flotte crossover, Kia Niro, har vundet en plads i Danskernes hjerte. Kia Niro er nemlig ikke bare spækket med lækkert udstyr, den kan også blive din for en yderst overkommelig pris. 

 

kia-niro-plug-in-hybrid.jpg

 

Se standardudstyr og priser på Kia Niro plug-in Hybrid 

 

Kia Niro plug-in hybrid Vision: En af de mest spændende nye biler og din introduktion til udstyrsmulighederne starter her. I den mindste udstyrsvariant får du som standard 5" touchskærm, Bluetooth, multifunktions læderrat, LED kørelys, tågeforlygter, 2 zone klimaanlæg, el-ruder for og bag og sædevarme, blot for at nævne det mest centrale.

 

Kia Niro plug-in hybrid pris på Vision: Se AutoOffer tilbudspris

 

Kia Niro plug-in hybrid Comfort: Hvis du synes at den mindre udstyrsvariant, Vision, lige mangler det sidste, så frygt ej for måske denne variant er noget for dig. Her får du nemlig yderligere varme i rattet, regnsensor, automatisk nedblændeligt bakspejl, parkeringssensor bag, tagræling, el-sammenklappelige spejle med varme og en bagagerumspakke.

 

Kia Niro plug-in hybrid pris på Comfort: Se AutoOffer tilbudspris

 

Kia Niro plug-in hybrid Advance: Hvis du ønsker den nye Kia Niro med alt det udstyr du kan drømme om, ja så er du kommet til den rette. I denne top-variant får du nemlig 7" touchskærm med navigation, bakkamera, Apple CarPlay, Bi-Xenon forlygter, parkeringssensor for og bag, kunstdellæder sæder og diverse luksus-detaljer i krom og højglans.

 

Kia Niro plug-in hybrid pris på Advance: Se AutoOffer tilbudspris