Hvad er leveringstiden på fabriksnye biler og kan man gøre den kortere

Undrer du dig over hvorfor leveringstiden på en fabriksny bil til tider kan være over fem måneder. Og hvordan kan det være at man nogle gange kan få bilen før? Leveringstiden er en drilsk størrelse, så lad os kigge på hvad leveringstid på fabriksnye biler egentlig er, og hvordan du har mulighed for at gøre leveringstiden kortere.
Hvad er en fabriksny bil?
Når du køber en ny bil kan du ”bygge” den efter dine ønsker. Du vælger selv hvilken variant, udstyrsniveau, farve, samt hvilket ekstraudstyr, der skal være i bilen. Da bilen er specielt lavet efter dine ønsker, så skal den produceres fra fabrikken – og dermed får du en fabriksny bil.

Hvad er leveringstid?
Leveringstiden på nye biler refererer til den tid, det tager fra fabrikken har modtaget bestillingen på en fabriksny bil, til den bliver leveret nede ved forhandleren. Efter levering ved forhandleren skal bilen klargøres, hvorefter den er klar til at blive leveret til dig.

Hvor lang er leveringstiden for fabriksnye biler?
Hvor lang leveringstiden er for fabriksnye biler varierer meget, og afhængig af hvilket mærke og model du vælger kan den være alt lige fra et par uger til seks måneder.

Forhandleren har bestemte tidspunkter, hvor de får leveret alle de biler, som er blevet bestilt hos fabrikken. Hvis du bestiller din nye bil lige efter forhandleren har fået en leverance, kan leveringstiden på din bil være længere, da der så går et stykke tid før forhandleren får næste leverance fra fabrikken.

En anden ting der kan gøre leveringstiden længere, er mængden af fabriksmonteret ekstraudstyr. Ekstraudstyret skal produceres separat, hvilket gør produktionstiden længere og dermed også leveringstiden længere. Derfor skal du være opmærksom på at meget udstyr højest sandsynligt vil resultere i en længere leveringstid, end hvis du kan nøjes med standard udstyr.

De opgivne leveringstider her hos AutoOffer er vejledende, og derfor er det altid en god idé at kontakte os for at høre den præcise leveringstid på en ny bil.

Hvorfor er leveringstiden så lang?
Leveringstiden er typisk lang fordi fabriksnye biler er unikke produkter, der er bygget præcis som kunden gerne vil have den. Nogle modeller findes i flere hundredetusinde kombinationer, og da det er et yderst kompliceret produkt, tager det lang tid at producere.

Hvordan kan leveringstiden gøres kortere?
Det er muligt at gøre leveringstiden kortere, hvis du er villig til at gå på kompromis med ekstraudstyr eller farve. Forhandlere har nemlig typisk allerede flere fabriksnye biler stående i deres butikker, som du kan få til levering med det samme. Du kan også være heldig, at forhandleren har en bil i hans næste leverance som endnu ikke er solgt, og du dermed kan købe den.

Som sagt så skal du til tider gå på kompromis med ekstraudstyr og farve, da bilerne allerede er produceret, men du kan også være heldig at der står en bil præcis som du ønsker i Danmark. Men for at finde ud af om der gør det, kræver det selvfølgelig, at du griber ”knoglen” og ringer rundt til forskellige forhandler, da de har leverance på forskellige tidspunkter og forskellige biler stående i deres butikker, men du kan også bare ringe til AutoOffer.

Synes du leveringstiden er for lang? Så ring til os.
Skal du have en ny bil inden for den nærmeste fremtid, men synes du at leveringstiden er for lang? Så venligst ring til os ,så ser vi om ikke vi kan finde en bil som matcher dine præferencer som allerede er i landet.
 
 
 
 
 

Læs mere om