Nye Mazda modeller 2022 - Få det fulde oversigt her

2022 byder på mange spændende ting for Mazda - blandt andet opgraderinger, nye farvekombinationer og to helt nye SUV-modeller med fokus på elektricificering. Vi giver dig her det fulde overblik over hvad Mazda har til dig i 2022.

 © Billede: Mazda Danmark

 

Introduktion: Ny Mazda CX-60 plug-in hybrid 2022

 

Mazda løftede d. 07 oktober 2021 sløret for deres kommende SUV biler; Den store Mazda CX-60 SUV og den ENDNU større Mazda CX-80 som støder til modelprogrammet i 2023. Mazda beskriver deres nye SUV som en bil, der er bygget til progressive bilister, der ønsker ægte kvalitet. 

 

Begge SUV'er introduceres som plug-in hybrid biler på det danske marked, hvor en firecylindret benzinmotor kombineres med en elmotor samt batteri. Mazda har ikke været de hurtigste til at udvikle og introducere "grønne" biler på det danske marked, og når det kommer til de nye Mazda CX-60 samt CX-80, er de heller ikke villige til at slippe det fosile brændstof fuldstændig. De to bilmodeller fåes nemlig også med Mazdas nye 6-cylindrede motor i form af en Skyactive-X benzinmotor, samt en Skyactive-D dieselmotor. Begge motorer kombineres selvfølgelig med Mazdas mildhybridsystem med 48V. 

 

Den nye Mazda CX-60 har Danmarkspremiere d. 08 marts 2020 og forventes introduceret i sommeren 2022. 

 

 

Introduktion: Ny Mazda 2 hybrid 2022

 

Mazda er her i foråret 2022 klar til at lancere deres første hybridbil i minibilklassen, nemlig Mazda 2 Hybrid. 

 

Mazda har lånt hybridteknologien fra Toyota Yaris hvilket betyder, at bilen har en 3-cylindret 1,5 benzinmotor og en elmotor, der kombineret giver 116 hestekræfter, en tophastighed på 175 km/t og en accelerationsevne fra 0-100 på 9,7 sekunder. Den nye Mazda 3 Hybrid kører ved blandet kørsel mellem 25 - 26,3 km/l  og fåes i tre forskellige udstyrsniveauer; Pure, Agile samt Select.

 

© Billede: Mazda Danmark

 © Billede: Mazda Danmark

 

Den nye Mazda 2 hybrid landede hos de danske forhandler d. 16 februar 2022, og priserne starter fra 197.400 kr. for den mindste udstyrsversion. Går du all-in og vælger en Mazda 2 Hybrid SELECT, skal du slippe 254.900 kr.

 

 

Facelift: Mazda CX-30 & Mazda 3 2022 

 

Både Mazda CX-30 og Mazda 3 har i 2022 fået en opgradering med blandt andet Connected Services, som du kan brug via din MyMazda App. MyMazda appen giver dig alle nødvendige oplysninger omkring din bil, og med Connected Services kan du nu også få adgang til funktioner som f.eks. fjernstyring, søgning efter bilen, og afsendelse af destination til din bil. 

 

Udover opgraderingen med Connected Services bliver versionsprogrammet for de to biler også udviddet med en Homura specialmodel. Specialmodellen inkluderer sorte 18" alufælge, sorte sidespejle, sort stofindtræk med røde syninger, og for at fuldføre det "sorte look" er der selvfølgelig også mørktonede sideruder bag samt bagrude og B-stolpebeklædning i piano black. 

 

Yderligere udstyr til specialmodellen inkluderer et automatisk 2-zonet klimaanlæg, nøglefri adgang, bakkamera og parkeringssensor for såvel som bag. For Mazda CX-30 Homura versionen får du desuden et fleksibelt baggagerumsgulv (Smart Cargo System) og elektrisk bagklap. 

 

 

Facelift: Mazda CX-5 2022 

 

Mazda CX-5 har i 2022 fået en større opdatering i form af nyt ydre design, nye sikkerhedsfunktioner, bedre køreegenskaber og flere muligheder når det kommer til valg af udstyr.

 

Sikkerheden er i top i den nye Mazda CX-5 2022 model og inkluderer blandt andet: Avanceret nødbremse, Mazdas Radar Cruise Control og hele seks airbags. Skulle uheldet være ude, så kan du i den nye Mazda CX-5 2022 model føle dig sikrere end nogensinde før - bilen er nemlig bygget med et forstærket karrosseri, der absoberer og omdirigerer stød, hvis du skulle køre galt. Køreregenskaberne er forbedret, da Mazda har justeret karroseriet, undervognen og sæderne, hvilket resulterer i en kørekomfort, der er i top. 

 

© Billede: Mazda Danmark © Billede: Mazda Danmark

 

Mazda CX-5 2022 har udvending fået en større opdatering med et nyt iøjenfaldende design. Du får nemlig i den nye 2022 model en ny mere tredimensionel front og en mere kantet kølergrill. Udover det har baglygterne fået en mere markant lyssignatur, og du har nu mulighed for at tilvælge den nye flotte metallakering, Zircon Sand. 

 

Ligesom med Mazda CX-30 og Mazda 3 har den nye Mazda CX-5 også fået tilføjet nye specialmodeller: Newground og Homura. Mazda CX-5 Newground, som ses på billedet ovenfor, inkluderer sorte sidespejle, tofarvede 19" alufælge og dekorative beskyttelseslister nederst på både bagerste og forreste stødfanger samt på sidepanelerne.  Homura specialmodellen derimod er mere sporty og skiller sig ud ved, at både signaturvinget samt kølergrillen har fået et blankt sort finish. 

 

 

Opdatering: Mazda MX-5 2022

 

Mazda MX-5 er stadig på modeloversigten, og får i 2022 en mindre opdatering med blandt andet Mazda nyudviklet system: Kinematic Posture Control (KPC), der stabilisterer bilen sving. Kort sagt fungerer system således, at det istedet for at bremse ydersiden af forhjulet, når man kommer ud at et sving, istedet bremser indersiden af baghjulet en anelse, når du kører ind i et sving. Det presser affjedringen ned og øger bilens stabilisering i svinget. 

 

Derudover er den eneste reele ændring i 2022 modellen nye farvekombinationer. Du kan f.eks. til Mazda MX-5 Cosmo versionerne tilkøbe en flot blå kaleche for kun 5.000 kr. Om den blå farve spiller godt sammen med interiøret som er terracotta-farvet, er jo en smagssag - hvad tænker du? 

  


 

 

Vil du have at vide når den nye Mazda CX-60 kommer til salg?

 

Så tilmeld dig AutoOffers nyhedsbrev - Ingen spam, kun de bedste guides, bilnyheder og tilbud direkte i din mailboks.