Oversigt: Elbiler 2021

Hvis man skal følge den nye grønne udvikling i Danmark, er det særligt populært at anskaffe sig en elbil. Salget af elbiler derfor også stødt stigende, hvor vi i 2020 så at 7,1% af alle nyregistreret biler faktisk er elbiler! Og til trods for Covid-19 blev der stadig registret hele 14.200 nye elbiler. Salget skyldes særligt muligheden for at gøre noget godt for miljøet samt den politiske aftale om registreringsafgifter i december 2020.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med NEMbilhandel.dk

 

Helt overordnet er det at købe en elbil en god ide, da man sparer rigtig mange penge på brændstof hver eneste måned. Det er nemlig sådan, at de “rene” elbiler, kun kører på el, hvilket vil sige, at man ikke skal bruge penge en eneste dråbe brændstof som med de ordinære benzin- og dieselbiler.

 

Ved at undgå de fossile brændstoffer, er man med til at nedsætte forbruget af co2 udledende brændstoffer samtidig med, at man benytter sig af en langt mere co2 venlig brændstofkilde – altså strøm. Derfor er populariteten af elbilen steget gevaldigt, da markedet har udviklet sig ekstrem meget de seneste par år, og at der konstant er en stigende opmærksomhed på miljøet. Yderligere ser vi også en stor udvikling af batterierne, som elbilerne har, hvilket gør det attraktivt.

 

 

Hvilken elbil skal jeg vælge?

Det er svært at vide, hvilken elbil man skal vælge, når man er på udkig på det store marked. Den mest kendte elbil i dag er Tesla, selvom de faktisk ikke har den mest sælgende elbil i 2021. Dette er faktisk en VW ID.4, som er solgt 1.162 af i først halvår af 2021. På anden pladsen har vi Tesla Model 3 med 1.107 i første halvår.

 

Tesla har promoveret sig ved at være en miljøvenlig bil, som samtidig er stilren og fremstillet med et lækkert design for øje – derfor er de populære, men Tesla lægger sig bestemt også i den høje prisklasse, hvor ikke alle kan være med.

 

Det betyder blandt andet, at man kan vælge andre gode elbil-mærker som Volkswagen med 1.931 solgte elbiler i første halvår af 2021, Hyundai med 605 solgte elbiler i første halvår af 2021 og Kia med 434 elbiler solgt i første halvår.af 2021.

 

 

De mest solgte el- og hybridbiler

En opgørelse fra 2021 giver en oversigt over de mest solgte elbiler. Her ligger VW øverst på listen efterfulgt af Tesla på anden pladsen og Hyundai på tredjepladsen. VWs mest solgte elbil er, som nævnt ID.4. Telsas er deres Model 3 og Hyundais mest solgte elbil i første halvår af 2021 er Kona.

 

Fordelingen af top-10 fordeler sig således:

 

  Elbilmodel Antal elbiler solgt - (første halvår 2021)
1
VW ID.4
1.162
2
Tesla Model 3
1.107
3
VW ID.3
715
4
Hyundai Kona
477
5
Kia Niro
411
6
Fiat 500
337
7
Seat Mii
318
8
Skoda Enyaq
272
9
Renault Zoe
226
10
Mercedes-Benz EQA
192

 

Her kan vi altså se, at VW faktisk er ret godt præsenteret med ~36% af hele salget af elbiler i top-10 med deres ID.4 og ID.3 modeller. Sammen med Tesla, som står for ~22% af top-10 mest solgte elbiler, har de altså over 50%.

 

 

En udvikling er i gang

Der er stor udvikling i gang på elbilområdet, hvilket kan glæde langt de fleste elbilentusiaster. Der bliver i denne tid nemlig udviklet på højtryk hos de respektive bilproducenter, for at kunne fremkomme med helt nye elbiler på markedet. I denne udvikling vil vi formodentlig se endnu flere bilmærker gøre sig bemærkede på markedet samtidig med, at der vil komme en øget konkurrence på markedet.

 

Dette betyder blandt andet, at der vil blive udviklet bedre biler, samtidig med at der vil blive konkurreret på priserne. Denne udvikling har allerede vist sig at være særdeles givtig for markedet, da der allerede nu bliver produceret meget bedre elbiler, som både kan køre meget længere på en opladning, og som også er flotte i både design og interiør.

 

Således er denne type konkurrence meget vigtig for elbilmarkedet, da det betyder bedre biler og bedre priser for forbrugerne. Sammenlægges dette med målene om at vores gader inden længe skal have flere elbiler eller benzin og dieselbiler, er det meget vigtigt for forbrugerne, at der kommer gode og flotte elbiler til ordentlige priser.