Så meget tjener forhandleren på din brugte bil

Mange sælger deres brugte bil til en forhandler, når de skal af med den. Det er en nem løsning, men næppe den mest økonomiske. Tal fra AutoOffer viser nemlig, at forhandleren tjener mange penge ved at købe din brugte bil.

 

Hvordan fastsætter forhandleren prisen på din brugte bil?

 

Når en forhandler køber en brugt bil, kan de enten vælge at beholde den til butikken og sætte den til salg der, eller sælge den direkte videre til en anden forhandler på en auktion. 

 

Sådan beregnes prisen hvis forhandler videresælger bilen på auktion 

Hvis forhandleren vurderer, at de ikke selv har kunder til den brugte bil, vil de typisk benytte Autoproff og få en garanteret mindstepris på bilen. Det gøres ved, at de indsender bilens data og et kvarter efter, har de en garanteret minimumsauktionspris fra Autoproff.

 

Forhandleren skal helst tjene på alle biler de køber/sælger, så hvis minimumsauktionsprisen er 80.000 kr. vil de f.eks. tilbyde dig at købe den for 77.000 kr. Hvis du accepterer prisen, skippes din brugte bil direkte videre til opkøberen af bilen, og forhandleren vil stå tilbage med en mindre fortjeneste, som afspejler den lille risiko, der er ved salget. 

 

Sådan beregnes prisen hvis forhandleren videresælger bilen til privat

Hvis forhandleren derimod vælger at beholde bilen til egen butik, og sælge den videre til en privat køber, skal deres fortjeneste være større, da risikoen er større. Modsat hvad mange tror er forhandleren dog ikke ude på at snyde dig, når de køber din brugte bil. Når de køber en brugt bil til videresalg i butikken påtager de sig en stor risiko ved at købe bilen, og det reflekteres typisk i prisen. 

 

Du har som sælger af bilen en oplysningspligt, men det er forhandleren, som løber risikoen, da de har en pligt til at undersøge den købte bil (stand, km, produktionstidspunkt, restgæld, simpel undersøgelse mm.). Jo større risiko der er ved at købe den brugte bil, jo større "buffer" vil forhandleren skulle lægge i prisen. Nogle biler vil forhandleren slet ikke købe, da de "er sikre på at få en hilsen tilbage". Det er forhandler jargon og betyder i princippet bare, at de er næsten 100% sikre på, at der skal laves diverse reparationerne på bilen indenfor dens garantiperiode, hvilket bliver dyrt. 

 

 

Hvad tjener forhandleren på min brugte bil?

 

 Nedenfor kan du se nogle eksempler på, hvad forhandlerer har købt biler til versus hvad bilens reelle markedsværdi var. 

 

 Bilen Markedsværdi Købspris Fortjeneste
Seat Mii  67.500 kr. 50.000 kr.  17.500 kr.
Opel Karl 42.500 kr. 32.000 kr.  10.500 kr.
Citroën C4 50.000 kr. 36.000 kr.  35.950 kr.
Opel Astra  169.500 kr. 155.000 kr.  14.500 kr.
Kia Ceed  258.500 kr. 231.000 kr.  27.500 kr.
BMW 2-serie 285.000 kr. 250.000 kr.  35.000 kr.
Peugeot 508 139.500 kr. 97.000 kr.  42.500 kr.

 * Ovenstående tal er trukket fra AutoOffers database.  

 

Hos AutoOffer oplever vi ofte, at de priser kunderne bliver tilbud af forhandleren ikke lever op til deres forventning af, hvad de kan få for deres bil. Hvis kunden ønsker den absolut bedste pris for deres bil, er der én metode der slår alle andre - sælg bilen på det private marked. 

 

 

Hvordan får jeg den bedste pris for min brugte bil?

 

Hvis du ønsker den aboslut bedste pris for din bil, så skal du sætte den til salg på det private marked, hvor det er en privat person der køber din bil. Danskernes foretrukne platform til at sælge deres bil på er bilbasen.dk, men Facebook Marketplace bliver også hypigt brugt, da det er gratis for dig at oprette annoncen. På Bilbasen betaler man for annonceringen af bilen typisk 30 dage af gangen. 

 

Sælg din bil på det private marked - Fordele: 

  • Du får en højere pris for din bil sammenlignet med hvis du solgte den til en forhandler

 

Sælg din bil på det private marked - Ulemper: 

  • Du risikerer at bruge meget tid på useriøse henvendelser og skambud
  • Nogle købere, især førstegangskøbere, vælger biler annonceret af privatpersoner fra, da de ikke får nogen garantistillelse med til bilen. 
  • Du ved ikke præcis hvornår din bil bliver solgt

 

Hvis du tænker at det virker besværligt og tidskrævende at sælge sin bil på det private marked, så kan AutoOffer Garantibil gøre det hårde arbejde for dig. Hvis du vælger at lade en os sælge din brugte bil for dig, kan du bare læne dig tilbage i sofaen og slappe af, mens vi gør alt arbejdet. 

 

Vi undersøger markedet for netop din bil, giver dig en realistisk prisvurdering af bilen, opretter salgsannoncen for dig, håndterer alle henvendelser og tager de hårde prisforhandlinger med potentielle kunder. Bilerne sælges typisk ved første fremvisning og du opnår den absolut bedste pris for din brugte bil, da vi tilkøber en garantistillelse til køberen af bilen. Du får en høj pris for din bil og køberne får sikkerhed med i købet - det er det vi kalder en win/win situation. 

 

 Vil du sælge din bil gennem AutoOffer Garantibil?