Sådan får du ladet elbilen på kør-selv sommerferien

Sommerferien står for døren, og hvis du skal på kør-selv ferie i din elbil er det vigtigt, at du har styr på dine opladningsmuligheder så du ikke løber tør for strøm på en rasteplads i Østrig.

Denne artikel er skrevet af AutoOffer til Lokalavisen.dk 

 

Planlæg din rute inden afgang

 

Inden du tager afsted på kør-selv ferie i din elbil er der lige nogle ting du skal have styr på inden afgang, hvis du ønsker at din tur skal foregå gnidningsfrit. Vi forklarer her hvad du skal huske. 

 

Det første du skal have styr på er selvfølgelig ruten. Tidligere har du måske planlagt ruten ud fra hvilken vej der var den hurtigste, men den hurtigste vej er ikke nødvendigvis den bedste vej når du kører i en elbil. En elbil har nemlig en begrænset rækkevidde og det er derfor vigtigt at du på forhånd har planlagt en rute sørger for at planlægge en rute hvor i navigerer fra oplader til oplader, så I er sikre på altid at have en opladet bil. 

 

Selvom din elbil er opgivet til at kunne køre 250 km på en opladning, er det ikke nødvendigvis det den kører en varm sommerdag på motorvejen. Sørg derfor for at have rigeligt med opladningsmuligheder undervejs på ruten. Det vil være så ærgerligt at løbe tør for strøm midt på motorvejen.

 

Hvordan planlægger jeg ruten?

Det kan være svært at finde ud af hvor alle de forskellige ladestandere langs motorvejen er placeret, og hvis du er på udkig efter et værktøj der planlægger ruten for dig kan du besøge hjemmesiden chargemap.com. Her kan du indtaste din destination, hvilken ladehastighed du ønsker samt hvilket stik din elbil skal bruge hvorefter den planlægger ruten for dig. Nemmere bliver det ikke. 

 

 

Opret konto inden du tager afsted 

 

Når du har planlagt ruten skal du nu oprette kontoer. Det er nemlig forskelligt hvilken operatør der står bag ladestanderen alt efter hvilket land du er i, og for at kunne benytte sig af standerne kræver det typisk at du opretter en konto hos dem.  

 

Inden du kører på ferie er det derfor en rigtig god idé at finde ud af hvilke oplandings-virksomheder, der opererer i det land du skal til eller køre igennem, og derefter få oprettet en konto hos dem. Dermed undgår du at stå ved en ladestander uden mulighed for at benytte den da du ikke har en konto og ikke kan komme i kontakt med operatøren. 

 

 

Ladestandere i Europa

   

Ligegyldigt hvor du kører hen, vil du i langt de fleste Europæiske lande ikke have problemer med at finde en ladestander til din elbil.

 

Tyskland er et pragteksemplar med hele 8330 standere, som er spredt over hele landet, og her skal du ikke være nervøs for at ende i en afkrog uden mulighed for ladning da selv den lille by Karlsruhe har 53 ladestandere. 

 

Holland, Belgien, Frankrig og Italien er ligesom Tyskland rig på opladningsmuligheder, så længe at du holder dig til de større veje.

 

Hvis turen går til Spanien er det dog noget helt andet og her skal du have en solid rute planlagt. Spanien har nemlig pt. kun cirka 3.000 ladestandere fordelt over hele landet, hvor de største samlinger findes i byer som Madrid og Barcelona. Hvis du tager til det nordlige Spanien skal du være ekstra opmærksom på dine lade muligheder, da der her er meget sparsomt med ladestandere. Det er derfor vigtigt at du planlægger turen meget omhyggeligt, hvis kursen er sat mod den spanske varme. 

 

 
 
 
 
 

Læs mere om