Sådan må din elbil ikke transporteres af vejhjælp

Hvis uheldet er ude, og du har behov for vejhjælp, er det vigtigt, at elbilen transporteres korrekt. Gør man det forkert, kan det medføre alvorlige skader på bilen.

Hvis uheldet er ude, og du har brug for at få din elbil transporteret, skal du ringe til vejhjælp. Vejhjælp vil ankomme med et bugseringskøretøj, og de vil transportere din elbil efter fabrikantens anvisninger for hvordan man transporterer bilen. Men kan man nu også være sikker på, at de er opdateret på hvordan en elbil skal transporteres?  Hvis du vil være på den sikre side, så er det en god idé at sætte dig ind i hvordan din elbil må transporteres, og hvordan den absolut ikke må transporteres, hvis du på et tidspunkt får behov for vejhjælp. 

 

 

Sådan må din elbil ikke transporteres af vejhjælp 

 

Elbilen skal altid transporteres med alle fire hjul løftet fra vejen, da elmotoren følger hjulenes rotation, og genererer strøm når hjulene drejer rundt - også selvom du har sat bilen i neutral (N). Hvis elbilens dæk rører jorden mens bilen bugseres, vil hjulene dreje rundt, og bilens elmotor vil genererer strøm. Motoren vil herved fungerere som en generator og forsøge at sende den generet strøm tilbage i motorstyringen og batteriet. Hvis disse er defekte, eller ude at stand til at optage strømmen, kan spændingen blive så høj, at det kan gøre skade på elbilens komponenter eller i værste tilfælde resultere i at komponenterne overopheder og antænder. 

 

OBS: Skader opstået under forkert transport af elbilen er ikke dækket af garantien.

 

 

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil.jpg

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil-inde.jpg

  

Det er derfor vigtigt at elbilen transporteres med hjulene i en position, hvor de ikke kan dreje rundt. Elbilen skal derfor altid transporteres af et såkaldt fejeblad. 

 

 

Sådan skal din elbil transporteres af vejhjælp 

For at være sikker på, at elbilens hjul ikke kan dreje rundt under bugsering, er den mest optimale måde at transportere elbilen på ved hjælp af en ladvogn eller et såkaldt fejeblad. Når elbilen transporteres på en ladvogn, vil hjulene hvile på vognen, og der er ingen risiko for at hjulene drejer rundt og strøm genereres.

 

saadan-maa-du-transportere-din-elbil-1.jpg

 

Hvad hvis jeg ikke har mulighed for at bruge en ladvogn?

Hvis vejhjælp møder op i en almindelig slæbevogn, hvor to af elbilens hjul bliver løftet op på vognen, er det vigtigt, at der samtidig bruges hjul dollies også kaldet "rulleskøjter" ( Se billedet nedenfor). Hjul dollies placeres under de hjul som rører vejen, så de dermed bliver løftet og ikke kan dreje rundt. Dette sikrer at alle fire hjul er løftet fra jorden, så slæbevognen kan transportere elbilen korrekt.  

 

saadan-maa-du-transportere-din-elbil-2.jpg

 


 

AutoOffer Garantibil Inkl. Vejhjælp 

 

Hvis du har købt en brugt elbil gennem AutoOffer Garantibil, får du et års gratis vejhjælp med i købet, og du kan frit vælge hvilken vejhjælpsservice du ønsker at benytte. Ud over vejhjælp får du også; fejlfri tilstandsattest, nysynet bil samt en garantiforsikring, hvilket giver dig ekstra sikkerhed i en brugtbilhandel. >> Se vores brugte biler til salg her her <<