Fototips: Sådan tager du billeder, der sælger din bil

Hvis du skal sælge din bil, så gælder det om at få taget nogle knald gode billeder af den. Men hvordan tager man et godt billede af sin bil? Du følger AutoOffers fem trin.

5 tip: Sådan tager du billeder til din bilannonce 

 

1) Rengør din bil

Før du går i gang med at tage billederne af din bil, skal du sørge for, at den er ren. En beskidt bil kan give indtrykket af, at du prøver at skjule noget (ridser, stenslag, buler mm.) og mange købere sidestiller en beskidt bil med dårlig vedligeholdelse. Husk også at give bilen en god rengøring indvendigt.

 

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil.jpgEn ren bil er bedre blikfang og signalerer til køber, at du ikke skjuler noget.  

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil-inde.jpg En hurtig støvsugning og en klud med vinylrens gør en verden til forskel. 

 

2) Fjern personlige ejendele 
Der er ikke nogen, der er interesseret i at se din taske, dit affald eller dine børns mange legesager på bagsædet. Sørg derfor for at fjerne alle dine personlige ejendele og hvad der ellers måtte ligge og flyde i bilen. Det tager fokus fra hvad der er vigtigt - nemlig din bil! 

 

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil.jpgEt rent og ryddet bagagerum fremviser pladsen bedst.  

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil-inde.jpgGlem ikke at tage billeder af bagsæderne - uden alle ungernes ting.   

 

3) Vælg den rigtige placering

Sørg for at vælge den helt rigtige lokation for hvor billederne af din bil skal tages. Lokationen betyder nemlig mere, end du måske lige tror. En tom parkeringsplads eller et grønt område ville være at fortrække, da du får en rolig baggrund uden forstyrrende elementer. Hvis du sørger for at tage billederne et sted, hvor der er plads omkring bilen, vil det samtidig gøre det nemmere for dig at bevæge dig rundt om bilen og tage billeder fra alle vinkler. 

 

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil.jpgÅbne områder med en stille baggrund giver gode billeder

saadan-tager-du-billeder-der-saelger-din-bil-inde.jpgSørg altid for at få HELE bilen med på billedet - der skal være luft omkring den. 

 

4) Tag billederne i godt lys - undgå flash!

Tag billederne i løbet af dagtimerne - naturligt lys gør sig absolut bedst på billeder. Hvis du tager billederne når det er mørkt, vil dit kamera typisk bruge flash funktionen for at lyse opbjektet op. Flashen vil give genskin på nogle af bilens dele, og din bil vil ikke komme til at fremstå fra dens bedste side. 

 

5) Brug det rigtige udstyr 

De fleste danskere render rent faktisk rundt med et semi-proffesionelt kamera i lommen - deres smartphone. Din smartphone tager fremragende billeder, der helt sikkert vil kunne bruges til en bilannonce så længe, at du husker de fire trin ovenfor. 

 

Hvilke billeder skal man tage til en bilannonce?

 Når du f.eks. sætter din bil til salg gennem AutoOffer Garantibil, vil vi meget gerne have at du tager følgende billeder. 

 

UDVENDIGE BILLEDER 

 • Skråt forfra højre
 • Skråt forfra venstre
 • Skråt bagfra højre
 • Skråt bagfra venstre
 • Fra siden højre
 • Fra side venstre
 • Fronten
 • Bagenden

 

INDVENDIGE BILLEDER:

 • Sæt dig om på bagsædet og kør begge forsæder tilbage. Tag billede af instrumentbrættet (rattet skal stå lige).
 • Sæt dig om foran og kør sæderne helt frem. Tag billede af bagsæder
 • Bagagerum
 • Evt. Vinterdæk hvis disse medfølger
 • Nøgler (uden andre nøgler) og sidst udfyldte side af servicehæfte i et billede

 

Er du i tvivl om hvad din bil skal koste? 

Hvis du ikke er sikker på hvad din bil er værd, så kan du få en gratis salgsvurdering af din bil herunder.