Sælg din bil: Sådan får du 20 procent mere for bilen

Sælg din bil: Har du fået nyt job, skal I have tvillinger eller er den nye faceliftede bilmodel du har ventet på endelig kommet? Der er mange grunde til at skulle sælge sin nuværende bil, og står du i sådan en situation vil du selvfølgelig gerne have den absolut bedste pris for den.

Der er mange måder at sælge en brugt bil på og AutoOffer guider dig her igennem nogle af de mest populære metoder samt viser dig en metode som du måske ikke havde overvejet, men som faktisk kan give dig gennemsnitligt 20 procent mere for din brugte bil. 

 

Under hver metode vil vi bruge det samme brugt bil eksempel, så du kan se hvor stor forskellen er på de bilpriser man får gennem en bilforhandler, online auktion og hos en bilbroker som f.eks. AutoOffer Garantibil.

 

 

Sælg din bil til forhandler 

Hvis du gerne vil sælge din bil hurtigt og nemt kan du overveje at sælge din bil til en forhandler. Mange vælger at lade deres bil gå i bytte ved køb af en ny, men du kan også sagtens køre ned til en forhandler og få en pris for din brugte bil, selvom du ikke køber en ny der. Det er nemt, hurtigt og sparer dig for mange hovedpiner hvis du ikke har mod på at sælge bil privat.  

 

Sælg din bil til forhandler - Fordele: 

 • Du får en her og nu pris for din bil

 

Sælg din bil til forhandler - Ulemper: 

 • Prisen vil typisk være 20-25 procent under det du kan sælge den for privat 

 

 

Sælg din bil til forhandler - Hvordan foregår det? 

Når du har fremvist din bil til forhandleren, og han eventuelt har kørt en tur i den, går de hårde forhandlinger i gang. Modsat hvad de fleste tror er forhandlerne ikke ude på at snyde dig, men de påtager sig en stor risiko ved at købe en brugt bil de ikke kender, og det reflekteres typisk i prisen. 

 

Forhandleren skal nemlig kunne sælge bilen igen (samt tjene penge på salget), lave eventuelle reparationer og give garanti på bilen til den nye ejer. Alt dette tager forhandleren med i sine overvejelser når han skal give en pris for din brugte bil, og derfor vil bilpriser ved salg til forhandleren være cirka 20-25 procent under det du vil kunne sælge bilen for privat på f.eks. bilbasen.dk. 

 

Det er derfor vigtigt at du går ind til forhandlingerne med en realistisk forventning til prisen. Hvis I ikke kan blive enige om en pris, er det altid helt ok at forlade butikken igen.  

 

Eksempel: Sælg din bil til forhandler

Sælg din bil til forhandler

*Priseksemplet er baseret på et reelt kundeforløb hos AutoOffer, hvor kunden ønskede en pris på hans nuværende bil. Her er prisen indhentet hos en dansk forhandler.

 

Hvis forhandleren ikke mener at de selv har kunder til din brugte bil, så vil de kunne sætte den på en online auktion. 

 

 

Sælg din bil på auktion 

Hvis du ikke kan blive enig med forhandleren om en pris, men stadig synes at her og nu prisen lyder tillokkende kan du prøve lykken og sætte bilen på en online auktion. Den mest brugte online auktionside for privatpersoner er www.autocom.dk

 

Sælg din bil på auktion - Fordele: 

 • Mange forskellige bilforhandlere byder på bilen
 • Sælg din bil hurtigt og du får en her og nu pris

 

Sælg din bil på auktion - Ulemper: 

 • Du skal sætte en realistisk lav mindstepris for at få bilen solgt 
 • Ved inspektion risikerer du at skulle gå yderligere ned i pris hvis der er buler, ridser eller andet som ikke er opgivet da du oprettede bilen på auktionen.  

 

 

Sælg din bil på auktion - Hvordan foregår det?

Når du opretter din brugte bil på en auktion skal du sætte en mindstepris på bilen. Efter dit besøg hos forhandleren har du fået en indsigt i hvad din bil som minimum vil kunne sælges for og du burde sætte din mindstepris til at være lidt over den pris. 

 

Du kan nemlig være heldig at flere forhandlere er interesseret i din bil, og dermed vil byde den op i pris. Hvis budene ikke når op på mindsteprisen, har det ikke kostet dig andet end den tid du har brugt på at oprette bilen på auktionen. 

 

Det er dog meget vigtigt at du tager dig god tid og sørger for at alle ridser, stenslag og fejl på bilen er beskrevet ordentligt. Hvis du f.eks. har undladt at nævne Bilka-bulen på højre fordør vil bilforhandleren med det vindende bud nemlig kunne trække sit bud tilbage eller kræve at prisen bliver sat ned, og så står du i en rigtig træls situation. 

 

 

Eksempel: Sælg din bil online på auktion

Sælg din bil på auktion

*Priseksemplet er baseret på et reelt kundeforløb hos AutoOffer, hvor kunden ønskede en pris på hans nuværende bil. Her er prisen indhentet på auktionssiden autoproff.dk.  

 

Som fortalt kan forhandlere også lægge din bil på auktion hvis det ikke er en bil de ønsker at købe til deres egen butik. Her bruger de ikke Autocom, men derimod en side som hedder AUTOproff. Her byder seriøse bilforhandlere på din bil og du får inden for et par timer en garantipris, som din bil vil kunne sælges for. 

 

I priseksemplet er auktionssiden AUTOproff brugt til at indhente en pris og her nåede garantiprisen ikke længere op end 140.000 DKK. 

 

AutoOffer oplever at de priser kunderne bliver tilbudt hos forhandler samt på auktion ikke lever op til deres forventninger, og derfor tilbyder vi en helt tredje metode – nemlig at sælge bilen på det private marked for dem. 

 

 

Sælg din bil gennem AutoOffer Garantibil

Hvis du hellere vil have en anden til at gøre alt det hårde arbejde kan du med fordel hyre en broker til at sælge din bil. Ligesom AutoOffer hjælper dig med at få den laveste pris for din nye bil, hjælper vi dig også med at få den højeste pris for din brugte bil. Det gør vi gennem vores brugt bil setup; AutoOffer Garantibil

 

Sælg din bil gennem en AutoOffer Garantibil – Fordele: 

 • Du får den højeste pris mulig for din bil
 • Hele processen og forhandlingen styres for dig 
 • Du kan køre i din bil mens AutoOffer Garantibil har den til salg
 • Du spilder ikke din egen tid

 

Sælg din bil gennem en AutoOffer Garantibil – Ulemper: 

 • Du ved ikke præcis hvornår din bil bliver solgt

 

Sælg din bil gennem AutoOffer Garantibil - Hvordan foregår det?

Hvis du vælger at lade en os sælge din brugte bil for dig, kan du bare læne dig tilbage i sofaen og slappe af, mens vi gør alt arbejdet for dig. 

 

AutoOffer Garantibils fornemste opgave er nemlig at gøre det så let for dig som overhovedet muligt. Det betyder blandt andet at vi undersøger markedet for netop din bil, giver dig en realistisk prisvurdering af bilen, opretter salgsannoncen for dig og forhandler prisen på dine vegne – så bliver det ikke lettere. 

 

Med AutoOffer Garantibil opnår du den absolut bedste pris for din brugte bil, da køberen af bilen får 1 års garantiforsikring med i handlen.

 

Sådan fungerer det: 

1) Vi laver en salgsopstilling på din brugte bil og sætter den til salg igennem AutoOffer og Bilbasen.

2) Du kontaktes, når vi har en kunde, som ønsker en prøvetur.

3) Bilen gennemgår en brugtbilstest og bliver nysynet ved nærmeste Applus bilsyn.

4) AutoOffer Garantibil laver en online slutseddel, som underskrives med NemID.
5) Du modtager penge direkte fra køber, og din brugte bil overdrages til den nye ejer med 1 års garantiforsikring. 

 

Hvad koster det?: 

Det er gratis hvis din brugte bil ikke sælges, og koster 5% af salgsprisen hvis bilen sælges, dog minimum 5.000 kr.

 

I priseksemplet nedenfor har AutoOffer Garantibil lavet en salgsopstilling på kundes bil og efter en måned blev den solgt for 177.000 DKK - dermed fik kunden cirka 20 procent mere for bilen end hvad han han havde fået hvis han havde solgt den på auktion.    

 

Eksempel: Sælg din bil gennem AutoOffer Garantibil

Sælg din bil gennem bilbrokeren

*Priseksemplet er baseret på et reelt kundeforløb hos AutoOffer, hvor kunden ønskede en pris på hans nuværende bil. Kunden endte med at sælge hans brugte bil gennem AutoOffers Garantibil.

 

Vil du se hvor meget du kan få for din brugte bil gennem AutoOffer Garantibil?

FÅ EN GRATIS BIL VURDERING HER 

 

 

 

 

 

Vil du have flere guides?

 

Så tilmeld dig AutoOffers nyhedsbrev. Så vil du modtage guides og fantastiske tilbud direkte i din mailboks. Skriv din email nedenfor:  

 

 
 
 
 
 

Læs mere om