Salgsguide: AutoOffer Garantibil

AutoOffer Garantibil er din vej til en tryg og nem brugtbilhandel. Vi hjælper dig gennem hele salgsprocessen og du kan i denne guide se hvor nemt det er at sælge din brugte bil gennem AutoOffer Garantibil.

1. Prisvurdering

 

Når du ønsker at sælge din bil er det første, der skal på plads; hvilken pris den skal sættes til salg for. 

Hos AutoOffer Garantibil kan du få en gratis prisvurdering af din brugte bil ved at indsende bilens informationer til os. Jo flere informationer du sender, jo nemmere er det for os at give dig en realistisk vurdering af bilen. 

 

Vi vurderer din bil ved at sammenligne den med tilsvarende biler på markedet, og sender dig herefter en prisvurdering af hvad vi mener din bil vil kunne sælges for gennem AutoOffer Garantibil. Du vil modtage vurderingen indenfor 1-2 hverdage. 

 

Hvad koster det? 

Vi arbejder ud fra en no-cure-no-pay løsning. Det er derfor gratis hvis din brugte bil ikke sælges, og koster 5% af salgsprisen hvis bilen sælges, dog minimum 5.000 kr. 

 

Læs også: “Guide: Sådan får du 20 procent mere for bilen.“2. Billeder 

 

Hvis du ønsker at sætte bilen til salg til den givne prisvurdering, er næste skridt at tage nogle flotte billeder af bilen. 

 

Det er vigtigt at du sørger for at rengøre og fjerne alt, der ikke hører til i bilen (f.eks. skrald, børnenes legetøj, tasker, sportsudstyr eller andet) så din bil står så pænt som overhovedet muligt.

 

Læs også: “Guide: Forbered din bil til salg” 

 

AutoOffer Garantibil Salgsguide - Billeder

Tænk over hvilke billeder du gerne ville se, hvis du selv var køber, og tag så billederne fra forskellige vinkler. Jo bedre billederne er, jo nemmere er det at sælge bilen. Vi har her skrevet forslag til hvilke billeder du kan tage: 

 

Udvendigt:

 1. Skråt forfra
 2. Skråt bagfra
 3. Fra siden højre
 4. Fra side venstre
 5. Fronten
 6. Bagenden

 

Indvendigt:

 1. Kør begge forsæder tilbage og sæt dig om på bagsædet. Tag billede af hele instrumentbrættet.
 2. Sæt dig om foran og kør sæderne helt frem. Tag billede af bagsæderne.
 3. Tag “close-up” af flotte interiør detaljer, sæder eller andet der gør din bil speciel.
 4. Tag et billede af bagagerummet
 5. Tag et billede af vinterdækkene hvis disse medfølger
 6. Tag et billeder af nøgler (uden andre nøgler) sammen med sidst udfyldte side af servicehæfte i et billede.

 

Bemærk: Du kan sagtens tage billederne med din smartphone, og er billederne for store til at kunne sendes til os i en e-mail, kan du nemt og gratis sende dem til os gennem www.wetransfer.com. 3. Annoncering 

 

Når vi har modtaget billederne fra dig går vi igang med at oprette salgsannoncer på bilen. Vi opretter salgsannoncer på følgende sider: www.autooffer.dk/brugtbil, www.bilbasen.dk samt www.dba.dk.

 

Salgsannoncen vil få et unikt forsidebillede, der tiltrækker potentielle købere, samt en salgstekst der fremhæver din bils gode egenskaber. Når salgsannoncen er oprettet modtager du er link til den, så du kan se annoncen igennem og du er selvfølgelig altid velkommen til at komme med rettelser eller kommentarer til annoncen. 

 

Bilen bliver annonceret som nysynet og med 1 års garantiforsikring (dækker motor, gearkasse, turbo og 4-hjulstræk), hvilket er køberens garanti for en tryg brugtbilhandel. For yderligere information om dette se punkt 6. 

 

Bemærk: Vi holder løbende øje med annoncen og foretager pristjek hver anden uge, så vi er sikre på, at bilen står optimalt og konkurrencedygtigt i markedet. Bilerne har en gennemsnitlig liggetid på 35 dage før de bliver solgt.4. Henvendelser & fremvisninger

 

AutoOffer håndterer alle henvendelser, der kommer på din bil, og vi screener dem så det kun er seriøse købere, der kommer ud og prøvekører din bil.

 

Når vi har taget den indledende snak med den mulige køber, sættes du i kontakt med dem, så I sammen kan finde et tidspunkt, hvor fremvisningen kan finde sted. 

 

Vi råder altid vores kunder til selv at køre med når den potentielle køber prøvekører bilen. Både for at være på den sikre side, men også for, at du kan svare på evt. spørgsmål, der måtte komme undervejs - du er jo den absolutte ekspert, når det kommer til din egen bil. 

 

Bemærk: Vi har typisk 1-2 fremvisninger af bilen inden den er solgt. Det er derfor vigtigt, at du tager en fremvisning seriøs og lige sørger for at støvsuge og opfriske bilen inden prøveturen. En ren bil sælger bare bedre. 5. Online Slutseddel 

 

Hvis fremvisningen går godt og køberen beslutter at han gerne vil gå videre med købet af din bil, skal I kontakte os, så vi kan få udformet en slutseddel på købet. Slutsedlen kommer fra vores samarbejdspartner “Sikkerhandel” og skal underskrives med Nemid af både køber og sælger. 

 

Når slutsedlen er underskrevet af begge parter tages bilen af salg og I har hermed indgået en bindende aftale med hinanden. 

 

Bemærk: Udgiften til slutseddlen afholdes af AutoOffer. 6. Brugtbiltest & syn 

 

Du skal nu have bestilt en tid til brugtbiltest samt syn af din bil gennem vores samarbejdspartner “Applus Bilsyn”. Det gøres via deres hjemmeside, under bilsyn, hvor du vælger vores produkt: “Brugtbilstest m/syn - AutoOffer”.

 

Din bil vil herefter få foretaget en brugt bil gennemgang, som tager cirka en halv time, og du vil efterfølgende modtage en tre siders rapport på din bil. I forbindelse med gennemgangen bliver din bil ligeledes nysynet. 

 

Vi betaler for udgiften til synet samt brugtbiltesten og vi forventer selvfølgelig at din bil kan gå igennem syn. Hvis der ved synet findes en fejl (f.eks. pære der ikke virker), så skal du selv betale for omsyn af bilen. Det er derfor vigtigt, at du inden gennemgangen lige tjekker at alle lygter virker. 7. Betaling, omregistrering & overdragelse

 

Hvis I har brug for hjælp eller bare gerne vil have AutoOffer siddende på sidelinjen når betaling/omregistrering sker, så kan i altid ringe til os. Overdrages bilen i weekenden kan i ringe ind til AutoOffer hverdagen inden og få et direkte nummer til den medarbejder som er på arbejde i weekenden. 

 

Sådan foregår betaling

 1. Køber af bilen overfører det fulde beløb til dig. Køberen logger på sin netbank og foretager en straksoverførsel af pengene. Straksoverførsel betyder, at en kontooverførsel kan foregå øjeblikkeligt, og at du som sælger kan se pengene gå ind på din konto med det samme. 
 2. Kontroller herefter ved at logge ind på din egen netbank at pengene er korrekt overført. Når du kan se at pengene står på din konto, kan I gå videre med at omregistrere bilen til den nye ejer. 

 

Sådan foregår omregistrering 

 1. Sælger af bilen skal finde registreringsattesten frem som indeholder de to koder, der skal bruges til omregistreringen. 
 2. Køber af bilen logger ind på skat.dk og følger vejledningen til privat ejerskifte af bil under menupunktet “Motor”. Her skal du bruge NemID samt kodedel I og II på bilens registreringsattest. 

 

Nu er der blot tilbage at ønske køberen tillykke med bilen samt overdrage nøgler, servicebog mm. 

 

Bemærk: Det er vigtigt, at du informerer os om hvornår bilen bliver omregistreret, da garantiforsikringen til den nye ejer skal tilkøbes indenfor 24 timer. 8. Salær til AutoOffer Garantibil 

 

Når du har modtaget pengene fra køberen, sender AutoOffer’s bogholderi en faktura til dig på vores salær på 5% af salgsprisen, minimum 5.000 kr. 

 

 Vil du sælge din bil gennem AutoOffer Garantibil? 

 

  

 

 
 
 
 
 

Læs mere om