Undgå klip i kørekortet med Apple Carplay

Fra tirsdag d. 10 september 2019 bliver det ikke bare en dyr fornøjelse at bruge håndholdt mobil bag rattet, du får nu også et klip i kørekortet. Med Apple Carplay i din nye bil slipper du for at bekymre dig om dette.

Håndholdt mobil giver klip i kørekortet

 

Fra tirsdag d. 10 september 2019 koster det, ud over en bøde på 1.500 kr., nu også et klip i kørekortet hvis du benytter dig af håndholdt mobil under kørsel.

 

Allerede sidste år blev det gjort klart at reglerne for brug af mobiltelefon under kørsel skulle strammes, men det krævede en tilretning i Rigspolitiets IT-system. Systemet er nu tilrettet, og du skal derfor tænke dig grundigt om før du besvarer et opkald bag rattet, da det kan medføre et klip i kørekortet.

 

De nye regler omfatter dog ikke kun mobiltelefonen. Ifølge Rådet for sikker trafik omfatter de nye regler også brug af andet håndholdt brug af elektronisk udstyr så som: Brug af tablets, GPS’er, computer, smartwatches mm.

Læs mere om de nye regler på Rådet for Sikker trafik.   

 

 

Sådan bruger du udstyr lovligt under kørsel

 

Færdselsloven §55a siger Førere af køretøjer må under kørsel ikke benytte sig af håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater”

 

Rådet for Sikker Trafik har skrevet hvordan du bruger teleudstyret/mobilen lovligt i trafikken, og det kræver at du:

 

1: Bruger udstyret uden fysisk berøring af dets egne knapper eller display.

Du må altså gerne kigge på det, bruge stemmestyring, betjene eftermonterede knapper/display på for eksempel køretøjets instrumentbræt, eller bruge headset.

 

2: Mobiltelefon/GPS/tablet mv. er anbragt i en holder, der er fastgjort i/på køretøjet.

Hvis udstyret er anbragt i en fastgjort holder må du gerne trykke på knapper/display.Husk altid at være opmærksom og vis hensyn til andre i trafikken, så brug altid mobiltelefonen med omtanke. (Kilde: Rådet for sikker trafik)

 

 

Brug din mobil under kørsel med Apple Carplay

 

Apple CarPlay giver dig mulighed for nemt og hurtigt at benytte din Iphones standard applikationer mens du kører bil. Du kan nemlig tilkoble din Iphone til bilens infotainmentsystem med et kabel eller Bluetooth og tilgå applikationerne via stemmestyring, bilens indbyggede touchscreen, eller knapperne på dit infotainmentsystem.

 

En ny bil med Apple CarPlay har et stemmestyringssystem, som gør det muligt for dig at bruge applikationer som f.eks. opkald, beskeder, kort samt spotify, helt uden at fjerne hænderne fra rattet. Du beder simpelthen bare Siri om hjælp og hun hjælper dig nemt og hurtigt med alt fra oplæsning/besvarelse af SMS’er, skift af musiknummer og ændring af rute.

 

Med Apple Carplay i din nye bil kan du holde fokus på vejen. Læs mere omkring Apple Carplay.

 

ny-bil-med-apple-carplay-1.jpg©Apple

 

 

Ny Mazda CX-30 har Apple Carplay fra laveste udstyrsniveau

 

Den nye Mazda CX-30 er en kompakt Crossover med et modigt design, og allerede fra lavest udstyrsniveau får du en bil fyldt med lækkert komfort- og sikkerhedsudstyr som f.eks. Apple Carplay.

 

Med Apple Carplay i din Mazda CX-30 kan du med Siri eller gennem bilens HMI Commander samt berøringsskærm nemt og sikkert benytte dig af Apple Music, Apple kort, dine meddelelser samt foretage opkald.

 

  

 

Mazda CX-30 fås i tre forskellige udstyrsniveauer: Sense, Sky & Cosmo

 

Mazda CX-30 SENSE:

Med den nye Mazda CX-30 Sense er du sikker på at få en lækker Mazda fyldt med både komfort- og sikkerhedsudstyr. Du får her blandt andet Adaptiv fartpilot, Apple Carplay, Navigation, Aircondition, 3-trins sædevarme i forsæderne, Vognbaneassistent, Blindvinkeladvarsel og nødbremse med fodgængergenkendelse. Opgrader til en SKY hvis du vil løfte komfortniveauet.

 

Mazda CX-30 SKY:

Hvis du ønsker at gøre din køretur lidt mere komfortabel, så er den nye Mazda CX-30 SKY lige dig! Du får nemlig en ny bil proppet med komfortudstyr som f.eks. bakkamera, nøglefri adgang, opvarmet rat, parkeringssensorer for og bag, 2-zonet klimaanlæg, elektrisk betjent bagklap og så står den kniv skarpt med de store 18" aluminiumsfælge. 

 

Mazda CX-30 COSMO:

Cosmo er det højeste udstyrsniveau og her løftes sikkerheden til helt nye højder! Du får ALT det nyeste i sikkerhedsudstyr som f.eks. træthedsalarm med kamera, front cross traffic alert, 360 graders kamera og smart city brake support bag. Indvendigt kan du læne dig tilbage i de lækre sort lædersæder som har memory-funktion mens du lytter til din yndlingsmusik på det flotte Bose audiosystem med 12 højttalere. 

 

OBS: Vælger du den nye X-motor får du som standard også: Adaptive full LED-forlygter med segment-inddeling og signaturlys • Mørktonede bageste sideruder og bagrude • B stolpebeklædning i piano black • Rammeløst bakspejl.

 

Den flotte nye Mazda CX-30 har Danmarkspremiere d. 21-22 september 2019.

 


 

Er du interesseret i en ny Mazda CX-30?

 

Så skriv til AutoOffer på kontakt@autooffer.dk eller ring til os på 70 605 608.

 

Vores kundesupport har åbent

Alle hverdage mellem kl. 10.00 – 22.00

Weekender og Helligdage: lukket

 

 

 
 
 

Læs mere om