Spring til indhold

Queens: En omfattende guide

  • af

Introduktion til Queens

Queens er en af de fem bydele i New York City og er beliggende på den østlige del af Long Island. Bydelen er opkaldt efter dronning Catherine af Braganza, der var gift med kong Charles II af England. Queens er kendt for sin kulturelle mangfoldighed, seværdigheder og uddannelsesinstitutioner.

Hvad er Queens?

Queens er den største bydel i New York City og strækker sig over et areal på omkring 460 kvadratkilometer. Bydelen grænser op til Brooklyn mod syd og vest, Bronx mod nord og Nassau County på Long Island mod øst. Queens er hjemsted for over 2,3 millioner mennesker og er en af de mest folkerige bydele i USA.

Historien bag Queens

Queens har en rig historie, der strækker sig tilbage til før den europæiske kolonisering af Amerika. Området var oprindeligt beboet af Lenape-stammen, der kaldte området for “Munsee Lenapehoking”. Efter den hollandske kolonisering blev området kendt som “Nieuw Nederland” og blev senere overtaget af englænderne, der omdøbte det til “Province of New York”. Queens blev etableret som en selvstændig bydel i 1898, da New York City blev dannet.

Seværdigheder i Queens

Queens Botaniske Have

Queens Botaniske Have er en smuk oase midt i byen. Haven strækker sig over 39 hektar og er hjemsted for en imponerende samling af planter og blomster. Besøgende kan nyde fredelige gåture langs stierne, udforske de forskellige haver og deltage i arrangementer og workshops.

Flushing Meadows-Corona Park

Flushing Meadows-Corona Park er en af de største parker i byen og er kendt for sin ikoniske Unisphere, der blev opført til verdensudstillingen i 1964. Parken byder på mange rekreative muligheder, herunder legepladser, sportsbaner og en skøjtebane om vinteren.

Queens Museum

Queens Museum er et kunstmuseum, der er kendt for sin store samling af moderne og samtidskunst. Museet er beliggende i Flushing Meadows-Corona Park og er også hjemsted for den berømte Panorama of the City of New York, der viser en detaljeret model af byen.

Kulturel mangfoldighed i Queens

Etniske kvarterer i Queens

Queens er kendt for sin store kulturelle mangfoldighed og er hjemsted for mange etniske kvarterer. Nogle af de mest kendte inkluderer Chinatown i Flushing, Little India i Jackson Heights og Greek Town i Astoria. Disse kvarterer tilbyder autentiske madoplevelser, shoppingmuligheder og en unik kulturel atmosfære.

Madoplevelser i Queens

Queens er et paradis for madelskere med et væld af forskellige køkkener repræsenteret i bydelen. Besøgende kan nyde alt fra autentisk kinesisk dim sum i Flushing til lækre græske retter i Astoria. Queens er også kendt for sin gadekøkken-scene, hvor man kan finde alt fra tacos og falafel til gourmet-burgere og is.

Transportmuligheder i Queens

Metroen i Queens

Queens er godt forbundet med resten af New York City gennem sit omfattende metronetværk. Bydelen betjenes af flere metrolinjer, herunder linjerne 7, E, F, M, R og N. Metroen er en nem og bekvem måde at komme rundt i Queens og udforske resten af byen.

Busser i Queens

Der er også et omfattende busnetværk i Queens, der forbinder forskellige dele af bydelen. Busserne er en praktisk transportmulighed for dem, der foretrækker at rejse over jorden og ønsker at udforske byen i et langsommere tempo.

Queensboro Bridge

Queensboro Bridge, også kendt som 59th Street Bridge, forbinder Queens med Manhattan over East River. Broen er en vigtig forbindelse mellem de to bydele og tilbyder en fantastisk udsigt over byens skyline.

Uddannelsesinstitutioner i Queens

Queens College

Queens College er en del af City University of New York-systemet og er et af de mest anerkendte uddannelsesinstitutioner i bydelen. Skolen tilbyder et bredt udvalg af bachelor- og kandidatuddannelser inden for forskellige fagområder.

St. John’s University

St. John’s University er en privat katolsk universitet beliggende i Queens. Universitetet er kendt for sine fremragende programmer inden for business, jura, medicin og mange andre fagområder.

Erhvervsmuligheder i Queens

Industri og produktion

Queens har en blomstrende industri- og produktionssektor, der spænder over forskellige brancher som fødevareproduktion, tekstilproduktion og elektronikproduktion. Mange virksomheder har valgt at etablere sig i Queens på grund af dens strategiske beliggenhed og gode infrastruktur.

Turisme og gæstfrihed

Queens er også et populært rejsemål for turister, der ønsker at udforske New York City. Bydelen tilbyder et bredt udvalg af hoteller, restauranter, shoppingmuligheder og underholdningssteder, der skaber mange jobmuligheder inden for turisme- og gæstfrihedssektoren.

Queens’ bidrag til kunst og kultur

Museer og gallerier

Queens er hjemsted for mange fremtrædende museer og gallerier, der viser alt fra moderne kunst til historiske udstillinger. Nogle af de mest kendte inkluderer MoMA PS1, Noguchi Museum og Queens Museum, der tidligere blev nævnt.

Teatre og forestillinger

Queens har også en livlig teater- og forestillingsscene med mange teatre og spillesteder. Besøgende kan nyde alt fra Broadway-shows til lokale teaterproduktioner og koncerter.

Queens’ berømtheder

Musikere og bands fra Queens

Queens har fostret mange talentfulde musikere og bands, der har haft stor indflydelse på den globale musikscene. Nogle af de mest kendte inkluderer Ramones, Simon & Garfunkel, Cyndi Lauper og Nicki Minaj.

Skuespillere og skuespillerinder fra Queens

Queens er også hjemsted for mange succesfulde skuespillere og skuespillerinder, der har markeret sig inden for film, tv og teater. Nogle af de mest kendte inkluderer Robert De Niro, Christopher Walken, Lucy Liu og Fran Drescher.

Afsluttende tanker om Queens

Queens er en spændende og mangfoldig bydel i New York City, der byder på en bred vifte af seværdigheder, kulturelle oplevelser og uddannelsesmuligheder. Uanset om du er interesseret i kunst og kultur, madoplevelser eller blot ønsker at udforske byens mangfoldighed, er Queens et fantastisk sted at besøge eller bo.